-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už liemenėlės dėvėjimą – rykštės gatvėje

Islamiškame Somalyje moteris imta plakti už liemenėlių dėvėjimą, praneša dailymail.co.uk
Musulmonės mergaitės
Musulmonės mergaitės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Al Shabaab“, radikalios islamo religinės grupuotės nariai ėmėsi viešai plakti moteris, kurios dėvi liemenėles. Teigiama, kad dėl liemenėlės moters išvaizda yra apgaulinga, o tai pažeidžia islamo taisykles.

„Al Shabaab“ šią savaitę į Somalio sostinės Mogadišo gatves pasiuntė ginkluotus vyrus ir liepė suimti moteris su iškiliomis krūtinėmis,  rašo britų žiniasklaida. Jei pasirodo, kad moteris dėvi liemenėlę, liepiama ją nusisegti ir pakratyti krūtis.

Žiaurūs ir moterims, ir vyrams

„Jie mus verčia dėvėti ilgus šydus, o dabar dar įsako kratyti krūtines. Esą krūtinė turi būti arba  natūraliai standi, arba plokščia“,– „Al Shabaab“ veiksmais piktinosi Mogadišo gyventoja Halima. Ji pasakojo, kad ketvirtadienį buvo išplakta ir jos duktė.

Žurnalistams dėl radikalų veiksmų skundėsi ir studentas Abdullahi Husseinas. Jis pasakojo, kad jo vyresnis brolis buvo uždarytas į kalėjimą dėl to, kad užpuolė vyrą, kuris jo seseriai liepė nusiimti liemenėlę ir ją sumušė.

Vyrai taip pat nėra saugūs – išplakamas kiekvienas, kurio veido nedengia barzda. „Mane sumušė ir gatvėje nukirpo plaukus. Taip pat iki kelių nurėžė kelnes – jie mane apkaltino tuo, kad nusiskutau barzdą, bet man juk dar tik aštuoniolika“, – kalbėjo A.Husseinas.

Draudžia šokti ir žaisti futbolą

„Al Shabaab“ (arabiškai – „jaunystė“) labai griežtai interpretuoja islamo teisę taip šokiruodama daugumą Somalio gyventojų. Tačiau yra ir juos palaikančių – esą šios grupuotės kontroliuojamose teritorijose atkuriama tvarka. Šiuo metu „Al Shabaab“ savo sąlygas diktuoja didžiuliuose ruožuose Somalio viduryje ir pietuose.

Ši grupuotė, kurios tikslas visame Somalyje įvesti griežtą šariato (paprotinės musulmonų teisės) laikymosi, pasižymi žiaurumu – šį mėnesį dviems jaunuoliams, apkaltintiems vagyste, buvo nupjauta plaštaka ir pėda.

Taip pat „Al Shabaab“ yra uždraudusi filmus, muzikines telefonų melodijas, vestuvių šokius bei futbolą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius