Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už pliušinius meškiukus gresia kalėjimas

Nekilnojamo turto agentūros darbuotojui, kuris išnuomojo butą akcijos, kurios metu virš Baltarusijos buvo mėtomi pliušiniai meškiukai su užrašais apie žodžio laisvę, dalyviams iš Švedijos. Jis kaltinamas „dėl neleistino valstybės sienos kirtimo“, rašo rp.pl.
Baltarusijoje nesiliauja protestai
Baltarusijoje būna įvairių protesto akcijų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Baltarusija

Už tai gresia nuo 3 iki 7 metų kalėjimo.

Apie tai informuojantis Baltarusijos laikraštis „Komsomolskaja pravda“ cituoja vienos Minsko nekilnojamo turto bendrovės darbuotojo Siarhiejaus Baszarymauas motiną: „Advokatė man pasakė, kad sūnui liepos 16-ąją pateikti kaltinimai pagal 3 baudžiamojo kodekso 371 str. už „nelegalų Baltarusijos Respublikos sienos kirtimą“.

Darbuotojas buvo sulaikytas liepos 6 dieną, praėjus dviems dienoms po meškiukų „desanto“, jis esą artimiesiems rašo laiškus.

Baltarusijos KGB taip pat yra sulaikiusi 20-etį žurnalistikos studentą Antoną Surapiną, kuris pirmasis savo interneto puslapyje patalpino numestų meškiukų nuotraukas. Jis taip pat esą yra kaltinamas neteisėtų valstybės sienos kirtimu.

Liepos 4-ąją švedų lėktuvas numetė ant pietinės Minsko dalies ir gyvenvietės už 50 km nuo sostinės pliušinius meškiukus, prie kurių buvo prikabinti užrašai „Negalite mums užkimšti burnų“, „Žaislai reikalauja žmogaus teisių gynimo Baltarusijoje“. Baltarusijos valdžia neigė, kad buvo pažeista šalies oro erdvė, bet liudininkai nepriklausomai žiniasklaidai paliudijo matę numestus meškiukus.

Įmonės „Total“, kuri suorganizavo šią akciją, įkūrėjas Peras Cromwellas radijo stočiai „Radio Svoboda“ yra sakęs, kad norėjo, jog žmonės išgirstų apie akciją ir susidomėtų situacija Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius