Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už seksą nuteisto Silvio Berlusconi palaikymui – „prostitučių mitingas“

Buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi, nuteisto už seksualinius santykius su nepilnamete prostitute, rėmėjai Romoje surengė mitingą, kurio šūkis – „Visi mes prostitutės“, remdamasi italų žiniasklaida skelbia lenta.ru. Mitingas Farnese aikštėje vyko antradienį.
Mitingą Romoje surengė S.Berlusconi bičiulis, žurnalistas Giuliano Ferrara
Mitingą Romoje surengė S.Berlusconi bičiulis, žurnalistas Giuliano Ferrara / Reuters/Scanpix nuotr.

Mitingo organizatoriumi tapo centro dešiniųjų laikraštis „Il Foglio“ su redaktoriumi Giuliano Ferrara priešakyje. Jis yra artimas S.Berlusconi draugas. Mitingo išvakarėse organizatorius internete paskleidė vaizdo įrašą, kuriame G.Ferrara matomas besidažantis lūpas. Leidinio svetainėje buvo paskelbtas kvietimas dalyvauti mitinge.

„Il Foglio“ S.Berlusconi skirtą bausmę už seksualinius nuotykius su nepilnamete marokiete Ruby pavadino „barbariška bausme“. Anot G.Ferrara, šis nuosprendis Italijos teisėsaugai daro gėdą ir prilygsta nuosprendžiams Afganistane ar Irane.

Anot Italijos laikraščio „L’Unione Sarda“, į akciją susirinko apie 300-400 žmonių, šimtas iš jų – žurnalistai. Mitinge pastebėta ir dabartinė S.Berlusconio sužadėtinė, 27-erių Francesca Pascale, kilusi iš Neapolio. Ji pareiškė, kad jai gėda dėl Italijos teismų sistemos.

Tuo metu politiniuose sluoksniuose kilo baimė dėl koalicinės vyriausybės ateities. Dabartinį ministrų kabinetą, vadovaujamą premjero Enrico Letta, atstovauja Demokratų partija ir S.Berlusconio centro dešiniųjų partija. E.Letta partijoje auga nepasitenkinimas dėl bendradarbiavimo su organizacija, kurios lyderis dėl visame pasaulyje išgarsėjusių bylų yra susikompromitavęs. S.Berlusconio partija laukia, kada E.Letta viešai parems garsųjį politiką, nes be jo paramos koalicinė vyriausybė gali subyrėti. Tai sukeltų naują politinę krizę.

Pirmadienį Milano teismas S.Berlusconi pripažino kaltu dėl lytinių santykių su tuomet dar nepilnamete marokiete ir nuteisė septynerių metų laisvės atėmimo bausme bei uždraudė visą gyvenimą užimti valstybinį postą. Sprendimas neįsigalios tol, kol nebus išnagrinėti apeliaciniai skundai. Tiek S.Berlusconi, tiek šokėja iš Maroko neigia lytiškai santykiavę, tačiau prokurorai mano, kad politikas už tylėjimą dosniai sumokėjo.

Ekspertai abejoja, kad S.Berlusconi iš tiesų teks ragauti kalėjimo duonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius