Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 03

Už Ukrainą kariaujantis buvęs FSB pareigūnas – apie rusų žiaurumą ir bandymus jį nužudyti

„Negali perkrauti Rusijos, ją tiesiog reikia sugriauti“, – sako 34-erių Ilja Bogdanovas, kuris dabar kariauja už Ukrainą. Jis – buvęs Rusijos saugumo tarnybos FSB tarnautojas, kuris dar 2014 metais nusprendė stoti į Ukrainos pusę. Dėl to į vyro gyvybę ne kartą buvo pasikėsinta. Tačiau savo sprendimo ginti Ukrainos jis nesigaili ir išskirtiniame interviu 15min teigė, kad tokių kaip jis – ne vienas.
Ilja Bogdanovas
Ilja Bogdanovas / Asmeninio archyvo nuotr.

I.Bogdanovas dabar jau Ukrainos pilietis. Ukrainos ginti jis stojo dar 2014 m. Dalyvavo Ilovaisko operacijoje, mūšiuose už Donecko oro uostą. Vėliau nusprendė sugrįžti į civilį gyvenimą, įkūrė Kyjivo centre korėjietiško maisto restoraną.

Tačiau vasario 24-ąją prasidėjus plataus masto invazijai, vyras vėl paėmė ginklą į rankas ir stojo ginti Ukrainos. Iš pradžių dalyvavo mūšiuose Kyjivo srityje, buvo sužeistas. Dabar jis priklauso rusų daliniui Ukrainoje. Kovoja šalies rytinėje ir pietinėje dalyse.

I.Bogdanovas teigė sulaukdavęs klausimų, kodėl jis, buvęs FSB pareigūnas, nusprendė nepalaikyti Rusijos agresijos. Tačiau pats jis aiškina, kad „rusiško pasaulio“ idėja jam yra svetima ir net vadina ją šizofrenija.

Svarbiausios interviu temos

  • Sprendimas kovoti už Ukrainą
  • Rusų žiaurumas Ukrainoje
  • Karo eiga
  • Sužeidimas po mėnesio kare
  • Pasikėsinimas į gyvybę

– Kaip nutiko, kad FSB pareigūnas nusprendė palaikyti Ukrainą?

– Kai žmonės žiūri iš šalies, jiems atrodo viskas taip sudėtinga, jie bando kurti sąmokslo teorijas, kad esą viskas buvo suplanuota iš anksto. O viskas gana banalu ir paprasta. Dar paauglystėje pasakiau sau, kad dalyvausiu revoliucijoje, tuo metu buvau susižavėjęs kraštutinių dešiniųjų pažiūromis. Maniau, ta revoliucija įvyks Rusijoje, bet ji įvyko Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius