Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už vairavimą išgėrus norvegui teks pakloti 80 tūkst. eurų baudą

Norvegų verslininkui antradienį buvo liepta sumokėti 700 tūkst. kronų (80 tūkst. eurų) baudą už tai, kad jis vairavo automobilį išgėręs, nors nuvažiavo tik 400 metrų, pranešė teismas.
Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos sipriešino visuomenę
Norvegijoje baudos už vairavimą išgėrus skiriamos atsižvelgiant į pažeidėjo turtą ir pajamas. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Norvegai Alkoholis

Atsižvelgdamas į vyro turtą pietų Norvegijos Rytų Agderio grafystės teismas priėmė griežtesnį nei įprasta nuosprendį. Paprastai kaltinamajam skiriama bauda prilygsta dideliam pusantro mėnesio atlyginimui.

„Proporcingumo principas numato, kad mes turime atsižvelgti į asmens turtą, jeigu kaltinamasis yra gerokai turtingesnis, negu dauguma kitų žmonių", – rašoma agentūros gautame teismo nuosprendyje.

49-erių vyras – turtingas laivininkystės kompanijos paveldėtojas. Visas jo turtas 2008 metais buvo vertintas 228 mln. kronų (26 mln. eurų), o kasmetinės pajamos sudarė apie 752 tūkst. kronų.

Vyras taip pat privalės dalyvauti reabilitacijos programoje, o jeigu to nepadarys,  18 dienų turės atidirbti kalėjime. Jis taip pat dvejiems metams ir trims mėnesiams prarado vairuotojo teises.

 Vairuotoją policija sulaikė 2008 metų spalį, o jo kraujyje, praėjus valandai po sulaikymo, nustatytas alkoholio kiekis daugiau kaip devynis kartus viršijo leistiną normą.  

Vyras teismui sakė nuvažiavęs gal 300 ar 400 metrų ir, suprasdamas savo būklę, ketino paprašyti draugų, kad parvežtų jį namo.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius