Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministras atidarė parodą, skirtą Maidano tragiškų įvykių metinėms

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius vasario 18 dieną Užsienio reikalų ministerijoje atidarė Oleksandro Gliadelovo nuotraukų parodą „Ar girdi Broli... Maidanas ir karas“, skirtą tragiškų įvykių Kijeve metinėms.
Protestuotojas Kijeve
Protestuotojas Kijeve / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Linkevičius atidaryme prisiminė savo apsilankymą Maidane. „Iki šiol atmintyje įstrigę Ukrainos didvyrių veidai, kurie Maidane kovojo už europietišką Ukrainą.  Ačiū autoriui, kuris užfiksavo šias istorines akimirkas ir šiandien fotografijų pagalba šią svarbią atmintį perduoda mums ir ateities kartoms“, – teigė L.Linkevičius.

Ministras pabrėžė, kad ukrainiečių kova už laisvę yra ir mūsų kova – bendras tikslas, kuris vienija mūsų tautas.

Ačiū autoriui, kuris užfiksavo šias istorines akimirkas ir šiandien fotografijų pagalba šią svarbią atmintį perduoda mums ir ateities kartoms, – teigė L.Linkevičius.

„Ši paroda atvira visuomenei, todėl tikiuosi, kad čia atėję žmonės galės padiskutuoti apie laisvę ir kovą už ją – tai kuo mes šiandien visi gyvename“, – sakė L.Linkevičius.

„Tokių nuoširdžių draugų kaip Lietuva Ukraina neturi daug. Reiškiu Lietuvai ir jūsų žmonėms pagarbą ir padėką už didelę pagalbą Ukrainai“, – sakė renginyje dalyvavęs nuotraukų autorius O.Gliadelovas.

Atidarymo renginyje taip pat dalyvavo Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenko, buvęs Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas, fotografas Antanas Sutkus.

O.Gliadelovo  nuotraukose – kovojanti Ukraina: nuo Maidano aikštės iki karo Donbaso regione. Fotografas asmeniškai dalyvavo visuose įvykiuose nuo pirmos Maidano dienos iki karinių veiksmų rytų Ukrainoje, kur buvo sužeistas.

Tragiškiausias Maidano protestų laikotarpis – 2014 m. vasario 19–21 d., kai protestuotojų susirėmimų su teisėsaugos atstovais metu žuvo daugiau kaip 100 ir buvo sužeista daugiau kaip 500 ukrainiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius