-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius naujajam Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai įteikė simbolinę dovaną – pirštines

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį ir ketvirtadienį vieši Ukrainoje. Pirmasis ministro susitikimas Kijeve įvyko su išrinktuoju prezidentu Petro Porošenka, kuris patikino, kad yra pasirengęs kuo skubiau pasirašyti laisvosios prekybos susitarimą su Europos Sąjunga (ES) ir imtis reformų, kurios būtinos siekiant įgyvendinti Asociacijos susitarimą ir įtvirtinti bevizį režimą su ES.
L.Linkevičius su P.Porošenka
Linas Linkevičius su Petro Porošenka / URM nuotr.

Ministras pasveikino P.Porošenką su įtikinama pergale prezidento rinkimuose, kurie, nepaisant įtemptos saugumo situacijos šalyje, vyko sklandžiai ir pagal tarptautines normas. Tai patvirtino ir gausi Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) rinkimų stebėjimo misija.

„Aktyvus visuomenės dalyvavimas ir aiški pozicija siunčia labai stiprų signalą dėl tvirto šalies pasirinkimo eiti vienybės, stabilumo ir europinės integracijos keliu“, – pabrėžė L.Linkevičius.

Tai buvo Lietuvos solidarumo su Ukraina akcija, kuria siekta sušildyti ukrainiečių rankas ir širdis jų taikioje kovoje prieš valdžios savivalę.

P.Porošenka padėkojo Lietuvai už nuolatinį ir aktyvų Ukrainos palaikymą, tiek tuo metu, kai Rusija vykdė atvirą karinę agresiją Kryme, tiek ir dabar, kai siekiama destabilizuoti Ukrainą remiant separatistus šalies Rytuose.

Prezidentas pabrėžė, jog saugumo situacija Rytų Ukrainos regionuose išlieka įtempta, todėl būtina išlaikyti tarptautinės bendruomenės spaudimą jėgoms, remiančiomis agresiją ir separatizmą.

Susitikimo metu ministras įteikė simbolinę dovaną – pirštines, kurios dar šią žiemą buvo dalijamos Maidane ilgus mėnesius protestavusiems ukrainiečiams, norėjusiems savo šaliai europinės ateities.

„Tai buvo Lietuvos solidarumo su Ukraina akcija, kuria siekta sušildyti ukrainiečių rankas ir širdis jų taikioje kovoje prieš valdžios savivalę“, – įteikdamas dovaną teigė L.Linkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius