Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 16 /08:55

V.Čmilytė-Nielsen sureagavo į apie ją skleidžiamus melagingus teiginius: „Visiška nesąmonė“

Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sekmadienį feisbuke sureagavo į, anot jos, viešojoje erdvėje apie ją skleidžiamą melagingą informaciją. Politikė sako, kad skelbiama, jog esą ji yra žaidusi Rusijos šachmatų rinktinėje. „Absoliutus melas“, – įraše tvirtina ji.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Į sąmokslo teorijas ir šmeižtą apie save, šeimą ir mano vaikystę beveik nereaguoju, bet šiandien pamačiusi, kad jau kelintą dieną socialiniuose tinkluose labai aktyviai platinama visiška nesąmonė, nutariau, kad verta priminti kelis faktus.

Ištraukus keliolikos metų senumo rusiško laikraščio iškarpą sapaliojama, kad aš neva esu žaidusi už Rusijos rinktinę ir ketinau tai daryti vėl.

Absoliutus melas“, – feisbuke rašo Seimo pirmininkė.

V.Čmilytė-Nielsen pabrėžė, kad vienintelė šalis, kuriai ji yra atstovavusi, yra Lietuva. V.Čmilytė-Nielsen Lietuvos šachmatų rinktinėje debiutavo būdama 9-erių, 1992 m.

„Šmeižto kūrėjai neskiria žaidimo klubuose ir nacionalinėse rinktinėse. Taip, esu žaidusi Sankt Peterburgo klube. Kaip ir dešimtyje klubų Vokietijoje, Švedijoje, Danijoje, Islandijoje, Ispanijoje, Juodkalnijoje, Turkijoje, Latvijoje, Jungtinėje Karalystėje bei Graikijoje.

Aš tikiu, kad sąmokslo teorijų gerbėjai puikiai suvokia, ką reiškia, kai krepšininkai ar futbolininkai žaidžia kokiame nors užsienio klube ir kuo tai skiriasi nuo rinktinių. Tačiau su šachmatais jiems, matyt, sunkiau.

Matyt, sudėtinga yra skleisti melą ir matyti, kad jis niekaip neprigyja. Tenka galvoti vis kažką naujo.

Arba ne. Tiesiog reikia „rasti“ kokį nors kabliuką.

Šmeižto bangas pastebiu kylant kas 3–4 mėnesius. Labai įvairias. Tačiau kuo toliau, tuo labiau absurdiškas. Matyt, sudėtinga yra skleisti melą ir matyti, kad jis niekaip neprigyja. Tenka galvoti vis kažką naujo.

Tiems, kas nesidomi šachmatais, priminsiu – kovodama už Lietuvą, 1993 m. tapau Europos mergaičių čempione. 1995 m. – pasaulio mergaičių čempione. 1996 m., būdama vos trylikos, iškovojau teisę žaisti suaugusiųjų rinktinėje ir Lietuvai atstovavau pirmojoje šachmatų olimpiadoje. Po jų sekė dar 6 olimpiados ginant Lietuvos vardą. 2006-aisiais Jekaterinburge nugalėjusi pusfinalyje Rusijos atstovę tapau Pasaulio moterų bronzos medalio laimėtoja. 2011-aisiais iškovojau aukso medalį Sakartvele vykusiame Europos moterų čempionate.

Kiekviena asmeninė pergalė būna išskirtinė, tačiau iškovota ginant Lietuvos garbę – dar ryškesnė. Tai žino kiekvienas sporto profesionalas.

Mane yra kalbinę žaisti kitų šalių rinktinėse, tačiau to net nesvarsčiau, nuo pat pirmųjų tarptautinių varžybų dar vaikystėje supratau, kokia atsakomybė ir garbė yra žaisti už Lietuvą“, – rašo Seimo pirmininkė.

Ji pastebi, kad šmeižtą platina tie, kas bene labiausiai piktinasi ir dėl paramos Ukrainai.

„Manau, vertėtų apsispręst – ar esu bloga, nes padedu Ukrainai kiek galiu, ar bloga, nes prieš karą ir nebūdama politike žaidžiau Peterburge?

Na ir faktas pabaigai – mano pavardės kilmė yra ukrainietiška, ir Ukrainoje yra labai paplitusi, panašiai, kaip Lietuvoje Kazlauskai ar Petrauskai. Čia manantiems, kad rašant pavardę ukrainietiškai (Čmil) ji atrodys rusiškiau“, – rašo politikė.

Seimo pirmininkė pakomentavo ir su įrašu pasidalintą nuotrauką.

Nuotr. iš Viktorijos Čmilytės-Nielsen asmeninio archyvo/Viktorija Čmilytė-Nielsen, 1995 m. tapusi Pasaulio mergaičių čempione. Šalia jos – tuometinis pasaulio čempionas Anatolijus Karpovas,
Nuotr. iš Viktorijos Čmilytės-Nielsen asmeninio archyvo/Viktorija Čmilytė-Nielsen, 1995 m. tapusi Pasaulio mergaičių čempione. Šalia jos – tuometinis pasaulio čempionas Anatolijus Karpovas,

„Nuotraukoje aš, 1995 m. tapusi Pasaulio mergaičių čempione. O šalia manęs – tuometinis pasaulio čempionas A.Karpovas, vėliau tapęs Dūmos deputatu ir Kremliaus šalininku. Nors imk ir kurk naują sąmokslo teoriją…“, – feisbuke rašo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius