Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V. Pugačiauskas apie nutrauktą „Pietų srauto“ projektą: tai nepaprastai svarbi žinia

Rusija nutraukė „Pietų srauto“ dujotiekio projektą, apie tai pats asmeniškai pranešė V. Putinas. „Tai yra nepaprastai svarbi žinia. Šitas projektas buvo vykdomas jau septynerius metus. Pati Rusija jau yra investavusi, įvairiais vertinimais, nuo 4,5 iki 9 milijardų dolerių. Ir dabar V. Putinas paskelbė, kad „jeigu jums nereikia, tai mes ir nebetiesime dujotiekio „Pietų srautas“, – sako LRT užsienio naujienų redaktorius Vykintas Pugačiauskas.
„Pietų srauto“ dujotiekis
„Pietų srauto“ dujotiekis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pietų srautas“ turėjo per Juodąją jūrą, aplenkdamas Ukrainą, gabenti daugiau kaip 60 milijardų kubinių metrų dujų per metus į Bulgariją. Ir iš ten vamzdynų sistema per Balkanus keliauti į Serbiją, Vengriją Slovėniją, Austriją, Italiją.

Anot V. Pugačiausko, įdomu tai, kad V. Putinas kaltino Bulgariją. „Sako: kokia jūs suvereni šalis, jeigu jums diktuoja Europos Komisija. Be to, Rusija pripažino, kad tai buvo asmeninis V. Putino sprendimas baigti šitą projektą. Atrodo, kad V. Putinas bando tai pateikti taip, tarsi Bulgarija ėmėsi kaprizų ir neleido [projekto] pabaigti, nes Bulgarija neleido vamzdyno tiesti per savo teritoriją tolyn į Balkanus“, – teigia V. Pugačiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius