Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas dėl tragedijos Permėje kaltina ir verslininkus, ir valdžią

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, atvykęs į Permę, kur per šeštadienio naktį kilusį gaisrą žuvo 117 žmonių, pareiškė, kad pagrindiniais šios tragedijos kaltininkais galima pavadinti ir verslininkus, susijusius su sudegusiu klubu „Šlubas arklys“, ir valstybinės bei regiono valdžios atstovus.
Kilus gaisrui Permės naktiniame klube žuvo daugiau nei šimtas žmonių
Kilus gaisrui Permės naktiniame klube žuvo daugiau nei šimtas žmonių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešama Didžiosios Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainėje, per pasitarimą Permėje premjeras pabrėžė, jog akivaizdu, kad būta ir valstybės tarnautojų neveiklumo. „Tokį požiūrį galima kvalifikuoti kaip aplaidumą – mažiausiai“, – sakė V.Putinas.

„Tragiški įvykiai Permėje labai žiauriai priminė, jog priešgaisrinio saugumo užtikrinimo srityje pas mus anaiptol ne viskas gerai“, – sakė Vyriausybės vadovas ir pridurdamas, kad priemonių, kurių imamasi, nepakanka, jos neveiksmingos.

Dėl verslininkų, susijusių su „Šlubo arklio“ veikla, V.Putinas sakė, jog jie „pažeidė viską, ką tik buvo galima pažeisti“, nes ant pirotechnikos priemonių, kurios buvo naudojamos klube, „aiškiai ir rusiškai buvo parašyta: patalpose naudoti draudžiama“.

V.Putinas taip pat pranešė, kad tragedijos aukų giminaičiai gaus iš valstybinės ir regiono valdžios po 500 tūkst. rublių (39,5 tūkst. litų), o nukentėjusieji – po 400 tūkst. rublių.

Antradienį pranešta, kad praėjusią naktį šios tragedijos aukų skaičius padidėjo iki 117-os. Permės ligoninėje mirė 50 metų vyras ir trys 26 ir 27 metų merginos, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Permės krašto valdybos Spaudos tarnybos vadovas Valerijus Tuinovas.

Pirmadienį Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros Vyriausioji tyrimų valdyba pateikė oficialius kaltinimus keturiems sulaikytiesiems byloje dėl gaisro klube.

Be to, sužinota, kad klubo pastatas priklauso Gynybos ministerijai ir buvo nuomojamas, praneša Rusijos žiniasklaidos priemonės. Jų duomenimis, tyrėjai tai nustatė, kai paėmė dokumentus iš Rusijos turto agentūros regioninės valdybos. Anksčiau šiose patalpose buvo prekių kariams tinklo parduotuvė.

NSM krašto valdybos viršininkas Igoris Panšinas radijo stočiai „Echo Moskvy“ papasakojo, kad jo pavaldiniams paskelbtas sugriežtintas tarnybos režimas ir jie tikrina visus gaisro požiūriu pavojingus objektus bei pirotechnikos pardavimo vietas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius