V.Putinas ir B.Obama telefonu aptarė Sirijos klausimą, skelbia Kremlius

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir JAV prezidentas Barackas Obama surengė atviras derybas Sirijos klausimu, Vašingtonui susirūpinus dėl to, kad Turkija, likus kelioms dienoms iki numatomo paliaubų susitarimo įsigaliojimo, apšaudė kurdų kovotojų objektus Sirijos šiaurėje.
Vladimiras Putinas ir Barackas Obama
Vladimiras Putinas ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas atsiliepė į B.Obamos skambutį ir abi šalys „pozityviai įvertino“ šio savaitgalio derybų Miunchene rezultatus, sakoma Kremliaus pareiškime, kuriame pokalbis vadinamas „atviru ir dalykišku“.

Rusijos lyderis pakartojo, kad Sirijoje, kur Maskva nuo rugsėjo antskrydžių kampanija remia režimo sausumos operacijas, reikia vieningos antiteroristinės koalicijos.

Lyderiai „sutarė aktyvinti bendradarbiavimą per diplomatines agentūras ir kitas struktūras, kad būtų įgyvendinta deklaracija, penktadienį paskelbta Miunchene“, sakoma pareiškime.

Maskva šią savaitę perspėjo, kad nebūtų jokios intervencijos į Sirijos teritoriją – Ankarai svarstant galimybes surengti sausumos kariuomenės puolimą su Saudo Arabijos kariais ir iš artilerijos pabūklų apšaudant Sirijos režimo bei kurdų, kuriuos remia Maskva, pozicijas.

Sekmadienį interviu kanalui „Euronews“ Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas sakė, kad Sirijos prezidentas Basharas al Assadas yra vienintelė teisėta jėga šioje šalyje ir kad jo nušalinimas sukeltų „chaosą“.

„Jums tai gali patikti arba ne, bet jis yra valdantis prezidentas“, – sakė D.Medvedevas, kurio žodžiai buvo išversti į anglų kalbą.

„Jei mes ištrauksime jį iš šios struktūros, bus chaosas – kaip ne kartą matėme daugelyje Artimųjų Rytų šalių“, – sakė D.Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius