Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 27 /14:49

V.Putinas ir D.Trumpas šeštadienį planuoja pirmąkart pasikalbėti telefonu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienį tikriausiai pirmąkart pasikalbės telefonu, patvirtino Kremlius.
D.Trumpas ir V.Putinas.
D.Trumpas ir V.Putinas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadienį, kai buvo paklaustas naujienų agentūros „RIA Novosti“, ar gali įvykti abiejų lyderių pokalbis, apie kurį pirmoji pranešė televizija CNN, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas atsakė „taip“.

Vis dėlto D.Peskovas perspėjo, kad nevertėtų tikėtis, jog D.Trumpas ir V.Putinas per pirmąjį pokalbį išsamiai nagrinės kokius nors klausimus.

„Tai pirmasis kontaktas telefonu po to, kai D.Trumpas pradėjo eiti prezidento pareigas. Vargu, ar reikėtų tikėtis iš tokio pokalbio telefonu turiningų kontaktų įvairiais klausimais“, – žurnalistams sakė D.Peskovas.

„Pažiūrėsim, reikia turėti kantrybės“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar per šį pokalbį planuojama susitarti dėl asmeninio prezidentų susitikimo, V.Putino atstovas atsakė: „Kol kas nežinau. Sulaukime to pokalbio. Tai priklausys nuo valstybių vadovų.“

Manoma, kad šis telefoninis pokalbis taps pirmuoju žingsniu į JAV ir Rusijos santykių pagerinimą.

Įtempę ausis ir kritikai: JAV žvalgybos bendruomenė anksčiau nustatė, kad Rusijos saugumo tarnybos kišosi į Amerikos prezidento rinkimus D.Trumpo naudai.

Per JAV prezidento rinkimų kampaniją D.Trumpas ir V.Putinas keitėsi komplimentais apie vienas kito asmenines savybes, taip pat reiškė viltį, kad pavyks pagerinti dvišalius ryšius.

D.Trumpas yra sakęs neatmetantis galimybės peržiūrėti ir galbūt atšaukti sankcijas, kurios Rusijai buvo pritaikytos po Krymo aneksijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius