Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas išgyrė atnaujintąjį strateginį rusišką bombonešį Tu-160

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad modernizuoti strateginiai bombonešiai sustiprins karinę šalies galią.
Strateginis bombonešis Tu-160
Strateginis bombonešis Tu-160 / „Sputnik“ nuotr.

Lankydamasis aviacijos gamykloje Kazanėje ketvirtadienį V.Putinas pasakė, kad perdirbta sovietinio bombonešio Tu-160 versija turi naujus variklius ir aviacinę įrangą, ir visa tai žymiai pagerino jo galimybes.

Rusijos prezidentas dalyvavo naujos 160 mlrd. rublių (2,3 mlrd. eurų) sutarties dėl 10 tokių lėktuvų pristatymo Rusijos ginkluotosioms pajėgoms pasirašyme.

„Tai rimtas žingsnis į aukštų technologių plėtros sritį ir šalies gynybinių pajėgumų stiprinimą, nes tai vienas iš mūsų branduolinės triados elementų“, – pareiškė V. Putinas.

Keturių variklių viršgarsinis bombonešis Tu-160 buvo sukurtas devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje kaip didžiausias kovos lėktuvas pasaulyje. Per karinę Rusijos kampaniją Sirijoje Tu-160 buvo panaudotas sparnuotosioms raketoms leisti į karinius taikinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius