-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V. Putinas kaltina TOK prieš rusus nukreipta etnine diskriminacija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) vykdant etninę diskriminaciją prieš 2024 metų Paryžiaus olimpiadą, kurioje rusų ir baltarusių sportininkams nebus leidžiama dalyvauti su savo šalių vėliavomis.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

TOK dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl to, ar sportininkams iš Rusijos ir jos svarbios sąjungininkės kare prieš Ukrainą Baltarusijos bus leista kitą vasarą varžytis.

„Kai kurių dabartinio Tarptautinio olimpinio komiteto galvų dėka sužinome, kad kvietimas į žaidynes yra ne besąlygiška geriausių sportininkų teisė, o kažkokia privilegija ir [kad] galima patekti ne dėl sportinių rezultatų, o dėl tam tikrų politinių gestų“, – sporto forume Uralo mieste Permėje pareiškė V. Putinas.

„Pačios žaidynės gali būti naudojamos kaip politinio spaudimo įrankis prieš šiuos žmones, neturinčius nieko bendra su politika, kaip šiurkšti, iš tikrųjų rasistinė, etninė diskriminacija“, – sakė jis.

„Kai kurie sporto pareigūnai paprasčiausiai prisiskyrė sau teisę spręsti, kam taikoma Olimpinė chartija, o kam – ne“, – pridūrė V. Putinas.

TOK praėjusią savaitę sustabdė Rusijos olimpinio komiteto (ROK) įgaliojimus dėl Rusijos okupuotų Ukrainos regionų sporto organizacijų įtraukimo – tai buvo pripažinta Ukrainos narystės pažeidimu.

Rusija didelio masto invaziją į Ukrainą pradėjo pernai vasarį. Baltarusija leido Maskvos pajėgoms tam tikslui pasinaudoti jos teritorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius