Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Putinas kartu su Turkijos, Bulgarijos, Serbijos lyderiais oficialiai atidarė „TurkStream“

„Tegul šis projektas atneša sėkmę visiems!“ – pareiškė Turkijos prezidentas, pabrėždamas, kad rusiškos dujos šiuo vamzdynu per Juodąją jūrą ir Turkiją pateks į Balkanus, o Turkiją tikisi tapti Viduržemio jūros rytinio regiono energetikos centru.
V.Putinas davė pradžią „Turkstream“ dujotiekio giliavandenės projekto dalies įgyvendinimui
V.Putinas davė pradžią „Turkstream“ dujotiekio giliavandenės projekto dalies įgyvendinimui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tiesiant „TurStream“ buvo panaudotos pažangios inovatyvios technologijos, kurios leido mums užtikrinti maksimalų ekonominį dujų transportavimo efektyvumą, garantuoti dujotiekio saugumą ir ekologiškumą“, – per dujotiekio atidarymo ceremoniją pabrėžė V.Putinas.

930 kilometrų ilgio „TurkStream“ povandeninė dalis per Juodąją jūrą baigta tiesti 2018-ųjų lapkritį, o pernai vamzdynas nutiestas per Turkiją.

Tranzitinio vamzdyno Bulgarijoje tiesimas užsivėlino dėl rangovų konkurso rezultatų ginčų teismuose, o Serbija savąją vamzdyno atkarpą, įskaitant tranzitinę jos dalį, jau nutiesė. Vengrija papildomo dujotiekio nuo pasienio su Bulgarija tiesti kol kas nepradėjo.

Ukrainą aplenkiantis „TurkStream“ – dviejų gijų dujotiekis, kurių kiekvienos metinis pralaidumas – 15,75 mlrd. kubinių metrų. Pirmoji gija skirta Turkijos, o antroji – Europos rinkai, iš jų 3,5 mlrd. kubų – Bulgarijai, 2,5 mlrd. kubų – Serbijai, 6 mlrd. kubų – Vengrijai, o likusi dalis – kitoms importuotojoms.

Realiai rusiškos dujos per „TurkStream“ pradėtos pumpuoti sausio 1-ąją, kol kas tik į Turkiją, Bulgariją, Graikiją ir Šiaurės Makedoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius