Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

V.Putinas neigia, kad Malaizijos lėktuvas buvo numuštas Rusijos raketa: „Kartoju, yra keletas versijų“

Malaizijos lėktuvas buvo numuštas virš Rytų Ukrainos ne iš Rusijos atvežta raketa, penktadienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. „Ne, žinoma. Žinoma, ne“, – tikino jis per Sankt Peterburge vykstantį Tarptautinį ekonomikos forumą, atsakydamas į plenarinio posėdžio vedėjo klausimą, ar raketa, 2014-ųjų vasarą pataikiusi į MH17 reiso lėktuvą „Boing“, buvo atgabenta iš Rusijos.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Rusijos lyderis vėl pabrėžė, kad katastrofos tyrimas nekelia pasitikėjimo.

„Kartoju, ten yra keletas versijų, įskaitant Ukrainos kariuomenės raketos versiją, ir lėktuvo, ir taip toliau. Tačiau nėra nieko, kas mus įtikintų kalbant apie galutines išvadas. Ir to nebus mums nedalyvaujant šiame tyrime“, – pareiškė V.Putinas.

Ketvirtadienį tarptautinių tyrėjų grupė paskelbė, kad 2014-ųjų liepą virš Donecko srities į civilinį lėktuvą palesta raketa buvo atgabenta iš karinio padalinio Kurske.

Rusijos kariuomenė savo ruožtu pareiškė, jog Maskva pateikė įrodymų, kad lėktuvą numušė Ukraina.

„Bendradarbiaudama su Nyderlandų teisėsaugos institucijomis Rusija pateikė išsamių įrodymų, be kita ko, patvirtintų natūriniais bandymais, vienareikšmiškai rodančių, kad prie Nyderlandų keleivinio lėktuvo „Boeing“ sunaikinimo Ukrainos oro erdvėje prisidėjo būtent Ukrainos zenitinio raketų kompleksas BUK“, – nurodė Rusijos gynybos ministerija.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad su savo kolega iš Nyderlandų Stefu Bloku aptarė kaltinimus Rusijai, tačiau kokių nors kaltę įrodančių faktų neišgirdo.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs „Malaysia Airlines“ laineris „Boeing 777“ 2014 metų liepos 17 dieną buvo numuštas virš prorusiškų separatistų kontroliuotos teritorijos Ukrainos rytinėje Donecko srityje. Visi 298 keleiviai žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius