Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 01 04

V.Putinas nieko nebeslepia – pripažįsta karo sunkumus ir ragina rusus ruoštis ilgai kovai

Naujųjų metų išvakarėse Kremliaus išplatintoje medžiagoje matyti, kaip prezidentas Vladimiras Putinas kalbasi su kariais, ragindamas juos: „Negalime nieko atiduoti. Privalome tik kovoti, tik tęsti kovą.“ Tada jis priduria: „Žinoma, dar liko daug darbo.“
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Atėjus žiemai ir artėjant Maskvos invazijos į Ukrainą metinėms, V.Putinas atsisakė ankstesnių mėginimų apsaugoti visuomenę nuo karo skausmo ir dabar siekia paruošti rusus bei savo kariuomenę jų laukiančiai ilgai kovai.

„Jis daug mažiau atsipalaidavęs, daug mažiau optimistiškas, – sakė Rusijos analitikė Tatjana Stanovaja, kuri studijuoja V.Putino politiką savo politinės analizės įmonėje „R.Politik“. – Jaučiasi tam tikras nerimas, noras sutelkti visas įmanomas jėgas savo tikslams pasiekti.“

Šią savaitę per savo pratęstas Naujųjų metų atostogas V.Putinas laikėsi santūriai ir nepasisakė apie praėjusį savaitgalį Ukrainos raketų ataką Makijivkos mieste.

Karą remiantys tinklaraštininkai socialiniuose tinkluose pažėrė kritikos Rusijos kariuomenės vadams, tačiau pasigailėjo paties V.Putino – tokia tendencija tapo akivaizdi per pastaruosius kelis mėnesius, kai Rusijos kariuomenė nuolat pridaro klaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje