Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas pakviestas į Vašingtoną: pamatykite JAV žvalgybos direktoriaus reakciją

Ketvirtadienį Baltųjų rūmų atstovė spaudai pareiškė, kad po Helsinkyje įvykusio Donaldo Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimo, pradėtos derybos dėl Kremliaus vadovo vizito Vašingtone. Tiesioginiame eteryje tai sužinojęs JAV nacionalinės žvalgybos direktorius Danas Coatsas reagavo netikėtai.
Danas Coatsas
Danas Coatsas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Prezidentas D.Trumpas paprašė @AmbJohnBolton (patarėjo Johno Boltono) pakviesti V.Putiną rudenį atvykti į Vašingtoną. Tos diskusijos jau vyksta“, – tviteryje nurodė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Sarah Sanders.

Kai pasirodė ši žinia, D.Coatsą Aspeno saugumo forume tiesioginio eterio metu kalbino „NBC News“ žurnalistė Andrea Mitchell.

VIDEO: Apie kvietimą V.Putinui į Vašingtoną sužinojęs JAV žvalgybos direktorius reagavo netikėtai

JAV žvalgybos direktorius atrodė nustebęs, giliai įkvėpė.

„Pakartokite. Ar aš jus gerai išgirdau?“ – juokdamasis klausė D.Coatsas.

Tuomet A.Mitchell pakartojo, kad V.Putinas rudenį atvyks į Baltuosius rūmus.

„Geraaaaai. Tai bus ypatinga“, – pridūrė jis juokdamasis.

VIDEO: Su V.Putinu susitikęs D.Trumpas: „Pasaulis nori, kad mes sutartume“

D.Coatsas sakė priešinęsis D.Trumpo ir V.Putino susitikimui Helsinkyje, kadangi jo metu nieko nebuvo užsirašoma, dalyvavo tik du vertėjai, JAV prezidentas su niekuo nesikonsultavo.

Pabrėždamas faktą, kad apie susitikimą žinoma itin mažai, D.Coatsas pripažino, jog jam nebuvo pranešta, kas įvyko susitikimų kambaryje.

Paklaustas, ar įmanoma, kad V.Putinas slapta įrašė pokalbius daugiau nei dvi valandas trukusio susitikimo metu, D.Coatsas atsakė, kad „tokia rizika visada yra“.

D.Trumpą užgriuvo kritikos banga po šią savaitę Helsinkyje įvykusio pirmojo susitikimo su V.Putinu, ypač dėl jo metu išreikšto pritarimo Rusijos lyderiui, o ne savo paties žvalgybos vadovų pozicijai dėl Maskvos kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus.

Po pasipiktinimo audros D.Trumpas atsitraukė nuo savo ankstesnių komentarų pareiškęs, jog paprasčiausiai netiksliai išreiškė savo mintį ir sutinka su Amerikos žvalgybos bendruomenės išvada, kad Rusija iš tiesų kišosi į rinkimus.

Ketvirtadienį D.Trumpas sakė, kad „viršūnių susitikimas su Rusija buvo didelė sėkmė, išskyrus tikrąjį žmonių priešą – Melagingų Naujienų Žiniasklaidą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius