Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiras Putinas pavogė deimantų žiedą – tiesa ar pokštas?

Futbolo klubo „New England Patriots“ savininkas, milijardierius Robertas Kraftas pareiškė, kad neseniai jo paties paviešintas pasakymas, kad 2005 metais Vladimirui Putinui jis nedovanojo amerikietiškojo futbolo čempionų prizo – auksinio žiedo su deimantais, tebuvo pokštas. Apie tai remdamasi nacionaline futbolo lyga praneša newsru.com.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas

„The New York Post“ paskelbė žodžius, kuriuos 72 metų milijardierius ištarė ketvirtadienį per apdovanojimus Niujorke. „Aš išsiėmiau žiedą ir jį parodžiau. Šis užsidėjo jį ir sako: „Su tokiu galiu ką nors užmušti.“ Aš ištiesiau ranką, tačiau jis savąją įsikišo į kišenę. Jį apsupo KGB vyrukai ir visi išėjo“, – cituojamas R.Kraftas.

Kalba eina apie skandalingą istoriją, kuriai jau aštuoneri metai. Ją žiniasklaida vadina „netyčine dovana“, tačiau neretai istorija turi vagystės atspalvį. 2005 metais R.Kraftas parodė V.Putinui „Super Bowl“ žiedą, o susidomėjęs prezidentas nusprendė jį išbandyti, galiausiai V.Putinas prieš kameras žiedą paslėpė kišenėje. R.Kraftas vėliau paaiškino, kad jis nusprendė V.Putinui padovanoti žiedą su 124 briliantais kaip „pagarbos ir susižavėjimo ženklą“, kurį jam suteikia Rusijos žmonės ir V.Putino vadovavimas.

Po kelių dienų jis pakeitė kalbą, sakydamas, kad sulaukė skambučio iš tuometinės George’o W.Busho administracijos, kuri užsiminė, kad patogiausia būtų sakyti, jog padovanoti tokį žiedą buvo pats laikas JAV ir Rusijos draugystės vardan. R.Kraftas ketvirtadienį atskleidė, jog tuomet melavo. Po incidento praėjus kelioms dienoms milijardierius pranešime nurodė, kad žiedas buvo dovana. Tą patį tvirtina ir V.Putino atstovas.

V.Putino atstovas spaudai pabrėžė, kad pats asmeniškai matė, kaip milijardierius šį žiedą padovanojo.

Kaip paaiškino klubo atstovas Jamesas Stacy, tai itin juokinga, anekdotą primenanti istorija, kurią R. Kraftas vis kartoja leipdamas iš juoko. Iš tiesų jam patinka, kad žiedas šiuo metu yra Kremliuje ir jis kaip ir anksčiau teigė, gerbia Rusiją ir V.Putino vadovavimą.

Tuo metu Kremlius skandalą priėmė įsižeisdamas. Prezidento spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams pranešė, kad V.Putinas pasirengęs įsigyti žiedą už asmenines lėšas. Be to, D.Peskovas pabrėžė, kad pats asmeniškai matė, kaip milijardierius šį žiedą padovanojo.

„Apskritai tai kažkas sunkiai suvokiamo. Aš kartoju, kad nepamenu kada tiksliai, regis, 2005 metais, stovėjau šalia prezidento, už jo nugaros. Mačiau, kaip jis padovanojo jam šį žiedą. Tad šie žodžiai, kad kažkas darė jam spaudimą ir taip toliau, tai jau turbūt psichoanalitikų reikalas“, – sakė atstovas.

Atminimo žiedu JAV tradiciškai apdovanojami savininkai, treneriai ir komandų žaidėjai, laimėję „Super Bowl“ – kasmetinę amerikietiškojo futbolo taurę. „The Patriots“ tokius žiedus gavo ir 2001 bei 2003 metais.

Atstovas pabrėžė, kad V.Putinas dovanos nenešioja ir 4,94 karato žiedas saugomas Kremliaus bibliotekoje, kurioje laikomos visos oficialios valstybinės dovanos. Remiantis įvairiais 2005 metų pranešimais, jo vertė gali siekti daugiau kaip 25 tūkst. dolerių (65 tūkst. litų).

Aukcione 1991 metų toks žiedas buvo parduotas už daugiau kaip 230 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius