-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Putinas: per futbolo čempionatą prieš Rusiją surengta beveik 25 mln. kibernetinių atakų

Per Pasaulio futbolo čempionatą prieš Rusiją buvo surengta beveik 25 mln. kibernetinių atakų, pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas, bet nenurodė, kas galėtų stovėti už šių atakų.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas: per futbolo čempionatą prieš Rusiją surengta beveik 25 mln. kibernetinių atakų / „Scanpix“/AP nuotr.

„Pasaulio čempionato laikotarpiu neutralizuota kone 25 mln. kibernetinių atakų ir kitų nusikalstamų aktų prieš Rusijos informacinę infrastruktūrą, vienaip ar kitaip susijusią su pasaulio čempionatu“, – sakė V.Putinas per susitikimą su saugumo tarnybų atstovais.

Prezidentas, kurio komentarus pirmadienį citavo Kremlius, nepateikė informacijos apie šių kibernetinių atakų pobūdį ar galimus šaltinius.

„Už šios (Pasaulio futbolo čempionato) sėkmės slypi milžiniškas parengiamasis, operatyvinis, analitinis ir informacinis darbas, mes veikėme maksimaliu pajėgumu ir (maksimaliai) susitelkę“, – sakė V.Putinas.

Pasak jo, rengiantis pasaulio čempionatui, „patikrinta daugiau kaip 2 mln. žmonių, susijusių su objektų statyba ir parengimu, turnyro organizavimu, savanorių ir kitų kategorijų žmonių“, be to, atlikta „daugiau kaip 400 patikrinimų 194 infrastruktūros objektuose dėl radiacinės, cheminės, biologinės, sprogimų pavojaus situacijos“.

Rusijoje Pasaulio futbolo čempionatas vyko nuo birželio 14 dienos iki liepos 15 dienos, 11-oje miestų ir 12-oje stadionų.

Vakarų šalys ne kartą pačią Rusiją kaltino kibernetinėmis atakomis.

Penktadienį JAV specialusis prokuroras 12 Rusijos karinės žvalgybos karininkų apkaltino įsilaužimu į Hillary Clinton 2016 metų prezidentinės kampanijos ir Demokratų partijos kompiuterius. Kaltinimai buvo pareikšti trys dienos prieš prezidento Donaldo Trumpo pirmadienio susitikimą su V.Putinu Helsinkyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Specialusis prokuroras Robertas Muelleris, buvęs FTB direktorius, tiria Rusijos kišimąsi į JAV 2016 metų rinkimus ir aiškinasi, ar kokie nors D.Trumpo kampanijos komandos nariai buvo slapta susimokę su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius