Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas teigia, kad jam absoliučiai nerūpi kišimasis į JAV rinkimus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paskelbtame interviu pareiškė jam „absoliučiai nerūpi“, ar kokie nors Rusijos piliečiai mėgino kištis į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, ir tvirtino, kad tokios pastangos negali būti siejamos su Kremliumi. „Kodėl nusprendėte, kad Rusijos valdžia, įskaitant mane, suteikė kam nors leidimą tam daryti?“ – V.Putinas paklausė duodamas ilgą interviu televizijai NBC, kurio tonas neretai būdavo aštrus ir kovingas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu JAV specialusis prokuroras Robertas Muelleris atlieka platų tyrimą, kurio tikslas – nustatyti, ar prezidento Donaldo Trumpo kampanija buvo susimokiusi su Maskva, kad Rusija kištųsi į rinkimus ir pakreiptų juos respublikonų kandidato naudai.

Praeitą mėnesį R. Muelleris paskelbė kaltinimus 13 Rusijos piliečių ir trims šios šalies kompanijoms dėl numanomos paramos D.Trumpo kampanijai, jo varžovės demokratės Hillary Clinton juodinimo ir kitokio kišimosi į rinkimus.

„Na, gerai, rusai, ir ką? Juk jie nebuvo valstybės pareigūnai. Rusų yra 146 mln. – na, ir kas?“ – V.Putinas pareiškė komentuodamas šiuos kaltinimus.

„Man vis tiek. Man tai absoliučiai nerūpi, nes jie neatstovauja valstybei“, – pridūrė jis.

R.Muelleris paskelbė 37 puslapių kaltinamąjį aktą prieš minėtus Rusijos piliečius ir subjektus, bet V. Putinas teigė iki šiol nematęs jokių įrodymų, kad numanomas kišimasis pažeidė kokius nors JAV įstatymas.

„Jeigu jus kažkas neramina, pasakykit mums oficialiai, atsiųskit tai patvirtinančius dokumentus, paaiškinkit, kuo konkrečiai jie kaltinami. Tada pažiūrėsime, ar jie pažeidė Rusijos įstatymus“, – sakė Kremliaus vadovas.

Pagrindinės Amerikos žvalgybos agentūros praeitais metais padarė išvadą, kad V.Putinas asmeniškai vadovavo didelio masto žvalgybos pastangoms paveikti JAV rinkimus, kad būtų sužlugdyta H.Clinton kampanija ir padidintos D.Trumpo pergalės galimybės. Tačiau pats D.Trumpas ne kartą neigė, kad jo padėjėjai buvo susimokę su Maskva.

Rusijos lyderis šiuos kaltinimus irgi atmetė.

„Ar kas nors patikės, kad Rusija, esanti už tūkstančių kilometrų, su kokių nors dviejų ar trijų rusų pagalba, kaip jūs sakėte – kurių aš visiškai nepažįstu – kišosi ir paveikė rinkimų eigą? Jums patiems tai nejuokinga?“ – V.Putinas klausė NBC žurnalistės Megyn Kelly per dviejų dalių interviu, kurio visas tekstas taip pat paskelbtas Kremliaus oficialiojoje svetainėje.

JAV generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rosensteinas, pristatęs minėtą kaltinamąjį dokumentą, sakė, kad jame nedaroma išvada, ar numanoma Rusijos propagandos kampanija paveikė D.Trumpo laimėtų rinkimų baigtį.

„Neturime tikslo kištis. Nematome, kokį tikslą galėtume pasiekti kišdamiesi. Nėra tikslo“, – teigė V.Putinas.

D.Trumpas savo ruožtu ne kartą vengė pasmerkti Rusiją dėl numanomo kišimosi.

JAV žvalgybos vadovai praeitą mėnesį sakė, kad Rusijos bandymai kištis į JAV politiką nesiliauja ir kelia grėsmę ateinantį lapkritį vyksiantiems kadencijos vidurio Kongreso rinkimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius