Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Putinas tikisi, kad tarptautiniuose santykiuose nugalės sveikas protas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė besitikintis, kad tarptautiniuose santykiuose nugalės sveikas protas, JAV prezidentui Donaldui Trumpui pagrasinus atsakyti į įtariamą cheminę ataką Sirijoje raketomis.
Basharas al Assadas ir Vladimiras Putinas Hmeimimo bazėje Latakijoje
Basharas al Assadas ir Vladimiras Putinas Hmeimimo bazėje Latakijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Padėtis pasaulyje negali nekelti nerimo. Situacija pasaulyje tampa vis chaotiškesne, – sakė V.Putinas, susitikęs su į Maskvą atvykusiais naujais ambasadoriais. – Vis dėlto tikimės, kad galiausiai nugalės sveikas protas, tarptautiniai santykiai pasuks konstruktyviu keliu, o visa pasaulinė sistema taps stabilesne ir labiau prognozuojama.“

Tuo tarpu Rusijos ginkluotosios pajėgos trečiadienį pranešė, kad nuo rytojaus Dumos mieste Sirijoje taiką palaikys Rusijos karo policija.

„Nuo rytojaus, siekiant užtikrinti saugumą ir teisėtvarką bei pagalbos organizavimą vietos gyventojams, Rusijos karo policijos daliniai bus atsiųsti į Dumą“, – Maskvoje per spaudos konferenciją sakė rusų kariškis Viktoras Poznichiras.

Pats D.Trumpas apkaltino specialųjį prokurorą Robertą Muellerį dėl blogų santykių su Rusija, pavadindamas jo tyrimą „melagingu ir korumpuotu“.

Savo trečiadienio pranešimuose socialiniame tinkle „Twitter“ D.Trumpas ne tik išreiškė kone griežčiausią savo retoriką Rusijos atžvilgiu, bet ir apkaltino R.Muellerį neleidžiant pagerinti santykių su Maskva.

„Didžiąją dalį pykčio su Rusija sukėlė melagingas ir korumpuotas tyrimas dėl Rusijos, kuriam vadovauja vien demokratų lojalistai arba žmonės, dirbę (buvusiam JAV prezidentui Barackui) Obamai“, – pareiškė D.Trumpas.

VIDEO: Aštuoneri konflikto Sirijoje metai: ką kare veikia užsienio jėgos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius