Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 18

Baltarusija verda: tikrasis Aliaksandro Lukašenkos vaidmuo mįslingoje „Wagner“ istorijoje

Baltarusijos opozicijos biuruose Vilniuje ir Varšuvoje tvyrojo nervingas susijaudinimas, kai birželio pabaigoje privačios karinės grupuotės „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas sukilo prieš Kremliaus elitą ir pradėjo savo žygį į Maskvą. Atrodė, kad neramumai Rusijos viduje gali atimti visas prezidento Vladimiro Putino jėgas ir palikti jo sąjungininką Minske likimo valiai.
Autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Autoritarinis Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / „AFP“/„Scanpix“

Pirmą kartą per trejus metus, nuo tada, kai Aliaksandras Lukašenka, kaip įtariama, suklastojo rinkimus ir privertė opozicijos lyderius išvykti į tremtį, kilo atsargi viltis, kad gali atsirasti taip trokštama proga pradėti sukilimą, nuversti autokratą ir įvesti šalyje demokratinį valdymą.

„Mes manėme, kad tai gali virsti X valanda, kai vėl atsivers galimybė mūsų pergalei“, – elektroniniame laiške leidiniui „Foreign Policy“ rašė Sviatlana Cichanouskaja, demokratinės opozicijos lyderė tremtyje.

Ji pasakojo, kad nedelsdama kreipėsi į visus demokratiją remiančius Baltarusijos atstovus, įskaitant „baltarusių savanorių dalinius Ukrainos ginkluotosiose pajėgose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius