Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 02 /17:54

V.Putino pažadai nepadėjo: rusai toliau protestuoja prieš pensijų reformą

Asmeninis Vladimiro Putino kreipimasis į tautą ir pažadai švelninti rusus pykdančią pensijų reformą nepadėjo. Naujienų agentūra „Interfaks“ pranešė, kad daugelyje Rusijos miestų šį savaitgalį toliau vyko protestai.
Rusijos pensininkai nėra patenkinti savo padėtimi
Rusijos pensininkai nėra patenkinti savo padėtimi / „Scanpix“ nuotr.

Protestai Čeliabinsko regione surinko šimtus pasipiktinusių žmonių, kurie reikalavo atšaukti pensinio amžiaus didinimą ir užtikrinti didesnes pensijas.

Čeliabinske į tokį protestą, policijos duomenimis, susirinko apie 600 žmonių, o kituose regiono miestuose po šimtą ir daugiau. Panašūs protestai vyko ir Kurgane, Jekaterinburge bei kituose mažesniuose Rusijos miestuose.

„Žmonės sunkiai dirba ir ilgai negyvena“

Igoris Sirotkinas, vienas iš kelių tūkstančių protestuotojų, dalyvavusių Komunistų partijos organizuotame sekmadienio mitinge Maskvoje, kaltino vyriausybę siekiu atimti iš paprastų žmonių pajamas.

„Žmonės sunkiai dirba ir ilgai negyvena“, – naujienų agentūrai AFP sakė šis darbo neturintis 57 metų operos dainininkas.

Policijos duomenimis, į komunistų organizuotą mitingą susirinko maždaug 6 tūkst. žmonių. Kitoje, mažesnėje protesto akcijoje Maskvoje dalyvavo 1,5 tūkst. žmonių.

Protestai vyko ir kituose Rusijos miestuose, įskaitant Sankt Peterburgą, kur į gatves išėjo maždaug 2,5 tūkst. demonstrantų.

Samaros mieste kai kurie iš maždaug 1 tūkst. protestuotojų ragino V.Putiną atsistatydinti, pranešė AFP reporteris.

Paveikė sankcijos

Remiantis įstatymo projektu, vyrams pensinis amžius būtų padidintas iki 2028-ųjų, moterims – iki 2034-ųjų. Šiuo metu Rusijos pensinis amžius – žemiausias Europoje, vyriausybė tikina, kad tokie pokyčiai – būtini siekiant stabilizuoti sistemos finansus ir prisitaikyti prie darbo jėgos trūkumo.

Dėl Vakarų Rusijai skirtų ekonominių sankcijų, šalies ekonomika atsidūrė sudėtingoje padėtyje.

Įstatymo projekto kritikai teigia, kad šalyje, kurioje vidutinė moterų gyvenimo trukmė siekia 77, o vyrų – 66 metus, tokie pokyčiai yra pernelyg griežti.

Jau anksčiau Rusijos prezidentas pabrėžė, kad griežtos priemonės yra neišvengiamos. „Turime atsižvelgti į tikrąją padėtį ekonomikoje ir darbo rinkoje. Turime suprasti, kas laukia šalies po 10, 20 ir net 30 metų“, – nurodė Kremliaus šeimininkas.

Pensinis amžius Rusijoje bus didinamas pirmą kartą per pastaruosius 90 metų. Nors apie tai kalbėta ir anksčiau, vyriausybė niekada nedrįsdavo nueiti taip toli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius