Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 09

V.Zalužną dėl sveikatos būklės atleido iš karinės tarnybos ir paskyrė ambasadoriumi

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė dekretą, kuriuo buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas atleidžiamas iš karinės tarnybos. Apie tai pranešė „RBK-Ukraina“ su nuoroda į atitinkamą dekretą. Kitu dekretu jis iškart paskirtas ambasadoriumi Didžiojoje Britanijoje.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas ir Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, buvęs ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas ir Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas / „Reuters“/„Scanpix“

„Atleisti generolą Valerijų Fiodorovičių Zalužną iš karinės tarnybos į pensiją dėl sveikatos būklės su teise dėvėti karinę uniformą“, – pažymima įsakyme.

Oficialiai paskyrė ambasadoriumi Britanijoje

2021 m. liepos 27 d. V.Zalužnas buvo paskirtas Ukrainos pajėgų vyriausiuoju vadu. Jau 2024 m. vasario 8 d. jis atsistatydino. Vietoj jo prezidentas paskyrė kariuomenės sausumos pajėgų vadą Oleksandrą Syrskį. Kitą dieną, vasario 9 d., V.Zalužnui buvo suteiktas Ukrainos didvyrio vardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius