-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 22 /19:18

Ukrainos prezidento partija gavo 42,76 proc. balsų, rodo naujausi duomenys

Ukrainos rinkimų komisija, suskaičiavusi balsus 75,22 proc. rinkimų apylinkių, paskelbė, kad į šalies parlamentą patenka partijos „Liaudies tarnas“ („Sluha narodu“) su 42,76 proc. balsų, „Opozicijos platforma – už gyvybę“, gavusi 13 proc. balsų, „Europietiškas solidarumas“, surinkęs 8,36 proc. balsų, „Tėvynė“ su 8,07 proc. balsų ir „Balsas“ („Holos“) su 6,14 proc. balsų.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rodo Centrinės rinkimų komisijos interneto svetainėje paskelbti duomenys, 5 proc. barjero kol kas neįveikė Radikalioji partija (3,85 proc. balsų), „Jėga ir garbė“ (3,77 proc.), „Opozicinis blokas“ (3,2 proc.), Anatolijaus Šarijo partija“ (2,31 procento).

„Laisvė“ surinko 2,24 proc. balsų, „Hroismano Ukrainos strategija“ – 2,24 proc., o „Pilietinė pozicija“ – 1,07 proc. balsų.

Mažiau nei po 1 proc. balsų surinko susivienijimas „Samopomič“ („Savipagalba“, 0,66 proc.) ir Žaliųjų partija (0,64 procento).

ESBO: rinkimai Ukrainoje buvo konkurencingi, iš esmės be piktnaudžiavimo atvejų

Pirmalaikiai rinkimai į Ukrainos parlamentą, įvykę liepos 21 dieną, buvo konkurencingi, iš esmės neužfiksuota piktnaudžiavimo atvejų, pirmadienį paskelbė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misija.

„Kampanija buvo konkurencinga, piktnaudžiavimo bendrai nebuvo“, – spaudos konferencijoje Kijeve sakė ESBO stebėtojų misijos vadovas Ilkka Kanerva.

Jis pažymėjo, kad rinkimų kampanija vyko „sąžiningos konkurencijos sąlygomis“ ir apėmė „platų politinių nuomonių spektrą“.

„Tačiau kampanijos finansavimas buvo ne toks skaidrus, koks turėtų būti... Buvo momentų, kai pasitelkiant finansavimą bandyta paveikti ukrainiečius“, – pabrėžė I.Kanerva.

ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro rinkimų stebėjimo misijos vadovas Albertas Jonssonas taip pat sakė, kad rinkimai Ukrainoje „buvo konkurenciniai, bet pastebėta pažeidimų, susijusių su mažoritarinėmis apygardomis“.

„Pagrindinės kliūtys visiškai skaidriems rinkimams yra susijusios su mažoritariniu procesu“, – sakė A.Jonssonas.

„Bendrai administraciniu požiūriu rinkimai vyko sėkmingai... Visų procedūrų buvo laikomasi“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius