Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskio patarėjas: „Akivaizdu, kad Prigožinas pasirašė sau ypatingą mirties nuosprendį“

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio biuro patarėjas Mychaila Podoliakas komentuodamas žinią apie Tverės rajone Rusijoje sudužusį lėktuvą, kuriame galėjo būti „Wagner“ vadas Jevgenijus Prigožinas, socialiniame tinkle „X“ parašė, kad „turime palaukti, kol išsisklaidys karo migla“.
Jevgenijus Prigožinas (viduryje)
Jevgenijus Prigožinas (viduryje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tačiau aišku, kad Putinas niekam neatleidžia už savo paties žvėrišką terorą – to, kuris jį paniekino 2023 metų birželį – ir laukė to momento. Taip pat akivaizdu, kad Prigožinas pasirašė sau ypatingą mirties nuosprendį tą akimirką, kai patikėjo keistomis „Lukašenkos garantijomis“ ir ne mažiau absurdišku Putino „sąžiningu žodžiu“, – rašė M.Podoliakas, turėdamas omenyje Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, kuris esą garantavo J.Prigožinui saugumą, jei šis nutrauks maištą prieš Kremlių.

„Prigožino ir „Wagner“ vadovybės pašalinimas, praėjus dviem mėnesiams po perversmo, yra Putino signalas Rusijos elitui prieš 2024 m. rinkimus: „Kovok! Nelojalumas prilygsta mirčiai“, – pridūrė jis.

Trečiadienio vakarą į šiaurę nuo Maskvos, sudužus privačiam lėktuvui žuvo 10 žmonių. Pranešama, kad juo skrido neseniai prieš Kremlių maištą surengęs privačios karinės kompanijos „Wagner“ vadas J.Prigožinas ir jo dešinioji ranka Dmitrijus Utkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius