-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 26 /17:44

V.Zelenskis atleido iš pareigų Oleksijų Danilovą

Ukrainos naujienų agentūra „Unian“ pranešė, kad antradienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis iš pareigų atleido dar vieną ištikimą savo bendražygį.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis / „AFP“/„Scanpix“

Pasak pranešimo Ukrainos prezidento interneto svetainėje, V.Zelenskis iš pareigų atleido Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto sekretorių Oleksijų Danilovą.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Oleksijus Danilovas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Oleksijus Danilovas

„Atleisti Oleksijų Danilovą iš Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus pareigų“, – rašoma prezidento dekrete Nr. 16/2024.

Į jo postą Ukrainos prezidentas paskyrė Oleksandrą Lytvynenko.

„Paskirti O.Lytvynenko Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi“, – teigiama prezidentūros svetainėje publikuotame dekrete Nr. 188/2024.

O.Lytvynenko anksčiau ėjo Užsienio žvalgybos tarnybos vadovo pareigas, kuriose dabar jį pakeitė Olehas Ivaščenka.

O.Danilovo reakciija

Buvęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto sekretorius O.Danilovas nacionalinio teletilto eteryje pakomentavo savo atleidimą ir apibendrino darbą ankstesnėse pareigose.

„4 metai, 5 mėnesiai ir 24 dienos darbo Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi. Darbas, kuriam buvome įsipareigoję iki galo. Dienos, dėl kurių man ne gėda. Valandų, kurios prabėgo kaip žaibas. Esu dėkingas likimui už suteiktą galimybę tarnauti savo šaliai ir žmonėms taikos ir karo metu“, – rašė jis.

Danilovas padėkojo Ukrainos prezidentui už pasitikėjimą ir galimybę „dalyvauti rašant Didžiąją istoriją didžiausio iššūkio ir didžiausio pakilimo akimirką“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Oleksijus Danilovas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Oleksijus Danilovas

„Esu dėkingas mūsų komandai, kuri atliko didžiulį darbą kurdama unikalias informacines ir analitines sistemas, žurnalistams ir tikriems profesionalams, visiems, kurie padėjo mums dirbti. Kad ir kaip buvo sunku, kad ir kokia beviltiška atrodė situacija, mes dirbome ir dirbsime Ukrainai ir dėl Ukrainos, tikėjome ir tikime savo Pergale“, – sakė buvęs sekretorius.

Kartu O.Danilovas paragino „nebijoti, niekada ir niekieno nebijoti, eiti pirmyn ir tikėti Ukraina, tikėti Ukrainos žmonėmis“,

„Rusijos monstras bus sunaikintas, tas keistas padaras žlugs ir žus istorijos tamsoje – ir tai padarys ukrainiečių karys, už kurio stovi mūsų istorija, mūsų likimas ir mūsų misija“, – pridūrė O.Danilovas.

Pirmadienį Ukrainos prezidentas V.Zelenskis atleido O.Danilovą iš Ukrainos nacionalinio saugumo tarybos sekretoriaus pareigų.

Naujuoju Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi paskirtas Oleksandras Lytvynenko, ėjęs Užsienio žvalgybos tarnybos vadovo pareigas.

Oleksijus Danilovas

Pagal profesiją istorikas ir teisininkas O.Danilovas 1994-1997 m. buvo Luhansko meras, 2005-2006 m. paskirtas Luhansko valstybinės administracijos vadovu, Europos integracijos ir plėtros instituto direktoriaus pavaduotoju.

2019 m. jam paskirtos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo pareigos.

Oleksandras Lytvynenko

Oleksandras Lytvynenko, baigęs Karališkąjį gynybos mokslų koledžą Jungtinėje Karalystėje, 2009 m. įgijo teisininko specialybę Kyjivo nacionaliniame Taraso Ševčenkos vardo universitete.

Nuo 2021 m. liepos 23 d. O.Lytvynenko vadovavo Užsienio žvalgybos tarnybai. Prieš tai, nuo 2014 m. balandžio 4 d. iki 2019 m. rugpjūčio 13 d., jis buvo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto sekretoriaus pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius