-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: „Daugiau nei 6 milijonai“ Ukrainos namų ūkių vis dar neturi elektros

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad praėjus dviem dienoms po tikslinių Rusijos smūgių Ukrainos energetikos infrastruktūrai, daugiau kaip šešiems milijonams šalies namų ūkių vis dar trūksta elektros energijos.
Tamsoje paskendusi Ukrainos sostinė
Tamsoje paskendusi Ukrainos sostinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šį vakarą elektros energijos tiekimas vis dar nutrūkęs daugelyje (Ukrainos) regionų ir Kyjive. Iš viso daugiau kaip šeši milijonai abonentų“, – sakė V.Zelenskis savo kasdieniame kreipimesi, pridurdamas, kad nuo trečiadienio nukentėjusių namų ūkių skaičius sumažėjo „perpus“.

Prezidentas teigė, kad sostinėje Kyjive elektros energijos tiekimas nutrūko maždaug 600 tūkst. abonentų, o labiausiai nukentėjo Odesos, Lvivo, Vinicos ir Dniepropetrovsko regionai.

Sistemingos ir tikslingos Rusijos atakos pastarosiomis savaitėmis stipriai pažeidė Ukrainos energetikos infrastruktūrą, todėl baiminamasi, kad besiartinant žiemai gali kilti sveikatos krizė ir iš karo draskomos šalies pabėgti dar daugiau žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius