Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskis: dėl Bachmuto „kovosime tol, kol galėsime“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pareiškė, kad ukrainiečių pajėgos kovos dėl Bachmuto tiek ilgai, kiek galės.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Niekas nepasiduos Bachmute. Mes kovosime tol, kol galėsime, – sakė V.Zelenskis žurnalistams po aukščiausiojo lygio susitikimo su Europos Sąjungos pareigūnais Kyjive. – Bachmutą laikome savo tvirtove“.

V.Zelenskis taip pat pareiškė, kad jo kariuomenė galėtų išlaikyti pozicijas rytiniame Donbaso regione ir susigrąžinti teritorijas, jei Vakarų rėmėjai paspartintų ginklų tiekimą.

„Jei ginklų (tiekimas) bus paspartintas – būtent tolimojo nuotolio ginklų – mes ne tik nepasitrauksime iš Bachmuto, bet ir pradėsime deokupuoti Donbasą, kuris yra okupuotas nuo 2014-ųjų“, – sakė V.Zelenskis žurnalistams.

Tuo tarpu Estijos gynybos pajėgų žvalgybos centro vadas pulkininkas Margo Grosbergas sako, kad laikydamos Bachmutą Ukrainos pajėgos laimėjo laiko naujoms gynybos linijoms sukurti, todėl tikėtina, kad artimiausiu metu jos pasitrauks iš miesto.

„Dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis dar laiko miestą, nors visi keliai į miestą iš šiaurės, rytų ir pietų yra atkirsti, o vienintelis kelias į jį yra iš vakarų“, – sakė M.Grosbergas Estijos gynybos ministerijos spaudos konferencijoje.

Jis pažymėjo, kad Bachmutas buvo pagrindinis Rusijos pajėgų taikinys.

„Laikydamos Bachmutą, Ukrainos pajėgos laimėjo laiko įrengti naujas gynybines linijas kitoms vietovėms ir gyvenvietėms, tokioms kaip Kramatorskas ir Slovjanskas, ginti“, – sakė M.Grosbergas.

„Artimiausiomis savaitėmis Ukrainos pajėgos tikriausiai pasitrauks iš Bachmuto. Viskas priklausys nuo naujųjų gynybos linijų pasirengimo lygio. Tam tikru momentu bus neprotinga eikvoti išteklius miestui išlaikyti“, – pridūrė pulkininkas.

M.Grosbergas pažymėjo, kad Bachmuto perdavimas Rusijos kontrolei nesukels jokių strateginių pokyčių fronte, tačiau tai bus psichologinė ir moralinė Rusijos pergalė, reikalinga informacinėms operacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius