Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis ir M.Pence'as aptarė taikos Ukrainoje strategiją, reformas, JAV SGD tiekimą

Per Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir JAV viceprezidento Mike'o Pence'o susitikimą buvo aptarta taikos grąžinimo į Ukrainą „pakopė strategija“, reformų šalyje įgyvendinimas, būsimas V.Zelenskio susitikimas su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Vašingtone, JAV suskystintų gamtinių dujų (SGD) teikimas Ukrainai, pranešė Ukrainos prezidentūra.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Susitikimas vyko Varšuvoje, minint Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-ąsias metines.

Anot Ukrainos prezidentūros spaudos tarnybos pranešimo, M.Pence'as patikino, kad JAV nepakeis pozicijos dėl Ukrainos teritorinio vientisumo ir suvereniteto užtikrinimo. Susitikime daugiausia dėmesio skirta JAV karinės-techninės pagalbos teikimo Ukrainai aktualijoms.

JAV viceprezidentas teiravosi Ukrainos naujosios vyriausybės planų dėl reformų ir kovos su korupcija.

V.Zelenskis pabrėžė, kad naujoji Ukrainos vyriausybė ketina imtis „esminių reformų“, kurių šalies gyventojai tikisi jau pirmaisiais jos darbo metais.

„Kalbant sąžiningai, nesinori laukti penkerių metų. Mes norime pradėti visas esmines reformas, kurių Ukrainos visuomenė tikisi pirmaisiais mūsų valdžios metais“, – susitikimo metu kalbėjo V.Zelenskis.

„Mes ne tik kovosime su korupcija, bet ir privalome ją nugalėti. Mes įkūrėme Antikorupcijos teismą, kuris veiklą pradės jau rugsėjo 5-ąją. Iš naujo formuojame dvi kovos su korupcija įstaigas, pakeitėme Ukrainos saugumo tarnybos vadovą, turime naują generalinį prokurorą ir naują jauną vyriausybę. Mes išties esame įsipareigoję suteikti verslui plėtros, ekonomikai – augimo galimybes“, – tikino Ukrainos valstybės vadovas.

Šalys taip pat aptarė bendradarbiavimą energetikos sektoriuje, akcentuodamos pasirašyto Ukrainos, Lenkijos ir JAV susitarimo memorandumo dėl JAV suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo Ukrainai svarbą.

M.Pence'as pabrėžė JAV paramą Ukrainos energetinei nepriklausomybei.

Susitikime taip pat aptartas būsimas Ukrainos prezidento vizitas į Jungtines Valstijas ir jo susitikimas su prezidentu D.Trumpu Baltuosiuose Rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius