-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 14 /18:19

V.Zelenskis neatvyko į debatus su Ukrainos prezidentu P.Porošenka Kijevo stadione

Kandidatas į Ukrainos prezidentus Volodymyras Zelenskis sekmadienį neatvyko į Kijevo olimpinį stadioną dalyvauti debatuose su dabartiniu valstybės vadovu Petro Porošenka, iki Ukrainos prezidento rinkimų antrojo turo likus vienai savaitei. Anksčiau (apie 14.20 val. vietos ir Lietuvos laiku) P.Porošenka pareiškė, kad lauks V.Zelenskio 45 minutes stadiono patalpose.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / „Scanpix“/AP nuotr.

„40 minučių, net 45 minutes – iki 15 val. – mes lauksime pono Zelenskio. Volodymyrai Oleksandrovyčiau, esu tvirtai įsitikinęs, kad Jūs dabar mus stebite. Tikiuosi, kad Jūs jau sugrįžote iš Paryžiaus, pailsėjote ir kupinas naujų jėgų esate pasirengęs dalyvauti svarbioje demokratijos dalyje – debatuose“, – sakė P.Porošenka.

Jis pažymėjo, kad 40 minučių yra pakankamas laikas atvykti į stadioną iš bet kurios Kijevo vietos.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Volodymyras Zelenskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Volodymyras Zelenskis

Lauks balandžio 19 d.

Kandidatas į Ukrainos prezidentus V.Zelenskis savo priešininko dabartinio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos Kijevo olimpiniame stadione lauks balandžio 19 d., kuomet bus surengti debatai, o šį sekmadienį prie stadiono vyko agitacinis P.Porošenkos mitingas, pareiškė V.Zelenskio rinkimų štabo atstovas ryšiams su žiniasklaida Dmytro Razumkovas.

„Buvo įvardinta, kad mes laukiame Petro Oleksejevičiaus balandžio 19 d. 19 val. Olimpiniame stadione. Tikėsimės, kad jam visgi pavyks rasti galimybę ten ateiti. Jeigu ne, tai mums atrodo, kad Petro Oleksejevičius tiesiog realiai nori išvengti šių debatų. Tai, kad ten šiandien nebus V.Zelenskio, buvo iš anksto žinoma. Ir tai kažkodėl buvo P. Porošenkos noras ten ateiti. Jis padarė tai, ką norėjo. Tačiau debatai šiandien neturėjo vykti“, – agentūrai „Interfax“ sakė D. Razumkovas.

Jo teigimu, kalbėta apie tai, kad debatai vyktų pačiame stadione, kad Ukrainos piliečiai galėtų ne tik žiūrėti ir klausyti debatų per televiziją, bet ir juose dalyvauti.

„O šiandien įvyko agitacinis Petro Oleksejevičiaus mitingas prie stadiono. Mes nedalyvaujame kol kas dar esamo Konstitucijos garanto agitaciniuose mitinguose“, – pabrėžė D.Razumkovas.

V.Zelenskis sekmadienį neatvyko į Kijevo olimpinį stadioną dalyvauti debatuose su dabartiniu valstybės vadovu P.Porošenka, iki Ukrainos prezidento rinkimų antrojo turo likus vienai savaitei. Prezidentas savo oponento laukė beveik valandą.

„Scanpix“/AP nuotr./Petro Porošenka
„Scanpix“/AP nuotr./Petro Porošenka

P.Porošenka bendravo su žurnalistais ir atsakinėjo į jų klausimus. Kreipdamasis į ukrainiečius prezidentas pareiškė: „Ukrainos liaudis neturėtų rinkti virtualaus kandidato. Ukrainos liaudis užsidirbo teisę nepirkti „katės maiše“.

Vėliau P.Porošenka su muzikantais sudainavo Ukrainos liaudies dainą „O juk tu mane apgavai“ („Ти ж мене підманула“), kurią dedikavo V.Zelenskiui, pažymėjęs „Aš atėjau, o tavęs nėra“, – sudainavo prezidentas.

Galiausiai P.Porošenka su susirinkusiais nuėjo į stadioną ir padarė bendrą nuotrauką.

Rengti debatus stadione pasiūlė P.Porošenkos oponentas komikas V.Zelenskis.

Sekmadieniniai „debatai“ buvo vienas iš serijos keistų įvykių P.Porošenkos ir V.Zelenskio kovoje dėl prezidento posto. Apklausos rodo, kad aktorius pagal populiarumą lenkia dabartinį Ukrainos prezidentą.

Iki šiol jokių oficialių pareigų nėjęs V.Zelenskis pakvietė P.Porošenką į debatus, kurie vyktų dvi dienos prieš antrąjį rinkimų turą balandžio 21 dieną, tačiau P. Porošenka norėjo, kad jie vyktų šį sekmadienį.

V.Zelenskis niekada nesutiko su pasiūlymu rengti debatus sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius