-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 18 /20:43

V. Zelenskis: nepaprastai svarbu, kad JAV greitai patvirtintų pagalbą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį per susitikimą su Jungtinių Valstijų senatoriumi Lindsey Grahamu (Lindsiu Grejemu) pareiškė, kad greitas JAV Kongreso sprendimas dėl milijardinės karinės pagalbos Ukrainai yra nepaprastai svarbus.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Mums nepaprastai svarbu, kad Kongresas netrukus užbaigtų visas būtinas procedūras ir priimtų galutinį sprendimą [...], kuris sustiprins Ukrainos ekonomiką ir mūsų ginkluotąsias pajėgas“, – prezidento kanceliarijos pranešime cituojamas V. Zelenskis.

Ukrainos pajėgoms trūksta amunicijos, JAV Kongrese užstrigus papildomai karinei pagalbai Kyjivui.

Respublikonų vadovaujamuose Atstovų Rūmuose buvo užblokuotas 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) pagalbos Ukrainai paketas, o Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas primygtinai reikalauja, kad šios lėšos būtų susietos su aktyvesniais kovos su nelegalia imigracija veiksmais.

„Esame atsidūrę kritiniu momentu šio ginkluoto konflikto ateičiai“, – po susitikimo su V. Zelenskiu žurnalistams sakė L. Grahamas.

„Amerika nori padėti, bet mes turime problemų namuose, kurias turime pradėti spręsti – turime neveikiančią sieną“, – teigė jis.

L. Grahamas, Pietų Karolinos senatorius ir buvusio dešiniųjų pažiūrų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkas, taip pat sakė, kad pritaria D. Trumpo pasiūlymui suteikti Ukrainai pagalbą beprocentės paskolos forma.

„Tai bus naujas būdas veikti. Manau, kad tai sulauks didesnio visuomenės palaikymo namuose“, – teigė jis ir pridūrė, kad pagalba gali sulaukti JAV įstatymų leidėjų pritarimo „artimiausiomis dienomis, o ne savaitėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius