Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: Sakartvelas neteisingai reaguoja į M.Saakašvilio paskyrimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, kad jo šalies santykiai su Sakartvelu puikūs, o Tbilisio reakcija į Michailo Saakašvilio paskyrimą Ukrainos reformų vykdomojo komiteto vadovu yra neteisinga.
Į Kijevą grįžęs Michailas Saakašvilis
Į Kijevą grįžęs Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu pasakyti, kad mūsų santykiai su Sakartvelu ir kartvelais puikūs. Mes, nežiūrint visko, nekviesime savo pasiuntinio Sakartvele jokioms konsultacijoms į Ukrainą. Todėl, kad mūsų šalių santykiai ilgaamžiškesni už bet kokią bet kokios šalies vadovybę“, – penktadienį sakė V.Zelenskis.

„Man atrodo, po konsultacijų visos šalys supras, kad kiekvienoje valstybėje kadrų politika yra susijusi su ta valstybe ir tais piliečiais, kurie toje valstybėje gyvena“, – sakė jis spaudos konferencijoje Luhansko srityje, kurią transliavo televizija „Naš“.

V.Zelenskis pabrėžė, kad M.Saakašvilio paskyrimas buvo Ukrainos vadovybės sprendimas, Ukrainos vidaus reikalas.

„Ponas Saakašvilis yra Ukrainos pilietis, turi ukrainietišką pasą, o aš esu Ukrainos prezidentas, paskyręs jį reformų tarybos prie Ukrainos prezidento vykdomojo komiteto vadovu. Štai ir viskas“, – sakė jis.

Sakartvelo eksprezidentas M.Saakašvilis ketvirtadienį buvo paskirtas vadovauti Ukrainos nacionalinės reformų tarybos vykdomajam reformų komitetui.

Vykdomojo reformų komiteto pagrindinė užduotis yra rengti pasiūlymus dėl strateginio reformų planavimo, koordinuoto jų įgyvendinimo ir stebėjimo.

Penktadienį Sakartvelo užsienio reikalų ministras Davidas Zalkalianis paskelbė, kad Tbilisis atšaukia savo ambasadorių iš Kijevo konsultacijoms dėl M.Saakašvilio paskyrimo.

„Tai įprasta diplomatė praktika, rodanti, kad dvišaliuose santykiuose kilo tam tikrų problemų, todėl priimant sprendimą dėl tolesnių žingsnių reikia pasikonsultuoti su ambasadoriumi“, – sakė ministras.

Tuo pat metu jis pažymėjo, kad Sakartvelas „nesvarsto galimybės nutraukti diplomatinius santykius ar peržiūrėti strateginę partnerystę“ su Ukraina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius