Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: tai paskatintų V.Putiną pradėti dialogą dėl karo nutraukimo

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pastebėjo, kad nuo 2022 m. okupuotų Ukrainos žemių praradimas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną galėtų priversti pradėti dialogą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Stopkadras

„Mums nereikės deokupuoti visų savo teritorijų vien karinėmis priemonėmis. Esu įsitikinęs, kad kai jis praras tai, ką užgrobė nuo 2022 m., jis praras visišką pasitikėjimą net tų šalių, kurios vis dar abejoja, ar remti Ukrainą, ar ne, taip pat praras valdžią savo valstybėje. Kai tik tai įvyks, jis bus pasirengęs dialogui“, – sakė V.Zelenskis JAV televizijos kanalui CBS.

Tuo pačiu metu, Ukrainos vadovo nuomone, šiuo metu V.Putinas nenori jokio dialogo.

„Ir kai jis bus pasirengęs dialogui, žinoma, tarptautinės sąlygos turėtų būti mūsų teritorijų išlaisvinimas, Ukrainos teritorinis vientisumas“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Ukrainos vadovas taip pat sakė, kad tai, kada ir kas dalyvaus derybose tėra antras ar trečias klausimas. Be to, kaip pažymėjo V.Zelenskis, V.Putiną reikėtų priversti atkreipti dėmesį į savo valstybės vystymąsi, o ne į užkariavimo kovas prieš Ukrainą.

„Norėdami tai padaryti, turime jį susilpninti. Susilpninti jį tarptautiniu mastu. Kaip? Ekonomiškai izoliuoti sankcijomis. Ne tik dirbtinai kažką sakyti apie sankcijas, o paskui rasti (būdų), kaip jas apeiti“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Ukrainos prezidentas taip pat sakė, kad papildomos 5-7 „Patriot“ sistemos iš JAV apsaugos Ukrainos pramonines platformas, kad piliečiai galėtų dirbti, o vaikai eiti į mokyklą. Papildomos priešlėktuvinės gynybos sistemos turėtų padėti „atblokuoti dangų“.

Rusijos ir Ukrainos derybos

15min primena, kad Rusijos prezidentas neseniai per savo interviu propagandininkui Dmitrijui Kiseliovui pasakė: „Iš mūsų pusės dabar derėtis kažkaip beprasmiška vien dėl to, kad jiems baigiasi amunicija“.

Vieno iš vokiečių leidinio „Bild“ apžvalgininkų Filipo Piatovo nuomone, V.Putinas naudojasi kiekviena karine silpnybe, kad užpultų Ukrainą ir pasiektų savo tikslus – sunaikinti Ukrainą ir pavergti ukrainiečių tautą. Sakydamas „derybos“, V.Putinas iš tikrųjų turi omenyje ne ką kita, kaip Ukrainos kapituliaciją.

Dienraščio „Bild“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Paulas Ronzheimeris mano, kad V.Putino tikslas niekada nesikeitė: V.Putinas nori sunaikinti Ukrainą, pasitelkdamas dar daugiau savo kariuomenės ir karinės ekonomikos, nutraukti jos egzistavimą ir ištrinti jos kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius