Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Zelenskis: Ukraina lengviau suteiks pilietybę žmonėms iš šalių, kur pažeidžiamos teisės

Ukrainos naujasis prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį Užsienio reikalų ministerijai pavedė sukurti supaprastintą Ukrainos pilietybės suteikimo mechanizmą žmonėms, patiriantiems teisių ir laisvių pažeidimų savo šalyse.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Be to, prezidentas pavedė sukurti antros Ukrainos pilietybės suteikimo mechanizmą etniniams ukrainiečiams iš draugiškų šalių, norinčių prisidėti prie savo istorinės tėvynės pažangos.

„Turi būti sukurtas mechanizmas supaprastintai suteikti Ukrainos pilietybę žmonėms, patiriantiems teisių ir laisvių pažeidimų savo valstybėse“, – pranešė valstybės vadovo spaudos tarnyba.

Tokį sprendimą V.Zelenskis priėmė Rusijai pratęsus 24 ukrainiečių jūrininkų areštą ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasirašius įsaką dėl paprastesnės Rusijos pilietybės suteikimo ukrainiečiams tvarkos.

Prezidentūra pažymėjo, kad šis įsakas yra skirtas Ukrainos piliečiams, priverstiems gyventi „laikinai okupuotose teritorijose“.

Taip pat nurodoma, kad toks Rusijos žingsnis sukuria papildomų kliūčių siekiant deeskaluoti konfliktą Donbase ir vėl integruoti šį regioną, nors Rusijos vadovybė ne kartą deklaravo tai remianti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius