-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaclavo Havelo laidotuvės numatytos penktadienio vidurdienį

Buvusio Čekijos prezidento Vaclavo Havelo, kuris mirė sekmadienį, būdamas 75 metų, valstybinės laidotuvės įvyks gruodžio 23 dieną, vidurdienį vietos (13 val. Lietuvos) laiku Prahos katedroje, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Vaclavas Havelas
Vaclavas Havelas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

V.Havelo sekretorė Sabina Tančevova Čekijos visuomeninei televizijai sakė, kad šį penktadienį įvyksiančiose laidotuvėse tikriausiai dalyvaus JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton, o čekų žiniasklaida nurodo, kad gali atvykti Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Oficialus atsisveikinimas su prezidentu Havelu įvyks penktadienio, gruodžio 23 dienos, vidurdienį Šv.Vito katedroje“ Prahos pilyje, kur įsikūrusi prezidentūra, sakė dabartinio šalies prezidento Vaclavo Klauso atstovas Radimas Ochvatas.

Čekų naujienų agentūra „Mediafax“ pranešė, kad premjeras Petras Nečasas paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą nuo trečiadienio iki penktadienio.

Vėliau krematoriume įvyks privačios laidotuvių apeigos, kuriose dalyvaus tik velionio artimieji, sakė Prahos arkivyskupas Dominikas Duka.

P.Nečasas paragino šalies piliečius penktadienio vidurdienį pagerbti V.Havelą tylos minute, o jo vyriausybė pasiūlė priimti specialų įstatymą, kuriuo būtų pripažintas V.Havelo „indėlis į laisvę ir demokratiją“.

Kaimyninės Slovakijos vyriausybė tuo tarpu nusprendė paskelbti vienos dienos gedulą šį penktadienį.

Pirmadienį Prahoje tūkstančiai žmonių pasirašė užuojautos knygose ir nusilenkė pašarvotam velioniui.

Sekmadienį, kai buvo pranešta apie V.Havelo mirtį, visoje šalyje žmonės spontaniškai rinkosi pagerbti „aksominės revoliucijos“ lyderio ir uždegti žvakučių.

Savo ruožtu Briuselyje vėliavos buvo nuleistos iki pusės stiebo, o NATO ir Europos Sąjungos institucijose buvo surengtos tylos minutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius