Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vagys iš buto išnešė Latvijos Konstitucijos gynimo biuro vadovo kompiuterį

Šią savaitę į Latvijos nacionalinio saugumo tarnybos – Konstitucijos gynimo biuro – direktoriaus Janio Maizičio nuomojamą butą įsilaužę vagys pagrobė jo kompiuterį, kuriame, laimei, nebuvo jokios slaptos informacijos.
Kompiuteris
Vagys iš buto išnešė Latvijos Konstitucijos gynimo biuro vadovo kompiuterį / 123rf.com
Temos: 2 Vagystė Latvija

Konstitucijos gynimo biuro atstovė Iveta Maura naujienų agentūrai BNS patvirtino, kad buvo pavogtas J.Maizičio privatus kompiuteris.

Apie vagystę buvo pranešta policijai, kuri pradėjo tyrimą.

Policijos vadovas Intas Kuzis BNS sakė, kad vagystė įvyko prieš kelias dienas. Pasak jo, kartu su kompiuteriu vagys iš J.Maizičio buto išnešė dar kelis nesvarbius daiktus.

I.Kuzio turima informacija, anksčiau nebuvo gauta pranešimų apie vagystes tame rajone, kur yra saugumo tarnybos direktoriaus nuomojamas butas.

I.Kuzis: „Žinoma, butų vagystės yra dažnas nusikaltimas, tačiau pirmiausia yra labai svarbu išsiaiškinti , kodėl buvo į vykdytas šis nusikaltimas. Būtent tai policija dabar ir tirs.“

Policijos vadovas atsisakė komentuoti tyrimą, tačiau pažymėjo, kad tokiais atvejais tyrėjai negali turėti tik vienos versijos.

„Žinoma, butų vagystės yra dažnas nusikaltimas, tačiau pirmiausia yra labai svarbu išsiaiškinti , kodėl buvo į vykdytas šis nusikaltimas. Būtent tai policija dabar ir tirs“, – sakė I.Kuzis.

Policijos vadovas taip pat sakė, kad J.Maizitis neprašė policijos pasirūpinti jo apsauga.

Ankstesnis Latvijos Konstitucijos gynimo biuro direktorius Janis Kažocinis prieš trejus metus taip pat nukentėjo nuo nusikaltėlių.

2014 metų sausio 22 dieną, praėjus pusmečiui po to, kai J.Kažocinis pasitraukė iš šios agentūros direktoriaus pareigų, Rygos gatvėje jį užpuolė keli vyrai. Per užpuolimą jis patyrė nesunkių sužalojimų.

Dėl J.Kažocinio užpuolimo vėliau buvo sulaikyti trys 1977, 1983 ir 1986 metais gimę vyrai.

Šiuo metu J.Kažocinis yra prezidento Raimondo Vėjuonio patarėjas nacionalinio saugumo klausimais ir Nacionalinio saugumo tarybos sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius