-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdai iš mūšio lauko: Graikijos policija daužo demonstrantus

Malšinti protestuotojų minias ir užkirsti kelią didesniems smurto protrūkiams. Tokį įsakymą gavusi Atėnų policija vakar turėjo atlaikyti ne vieną išbandymą, tačiau kartais pareigūnai elgėsi kaip paprasčiausi banditai. Šiuose kadruose užfiksuota, kaip kaukėtas policininkas smogia medine lazda jį kalbinti mėginusiam vyrui.
Riaušės Atėnuose
Riaušės Atėnuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmuota medžiaga sukėlė dar didesnį graikų įsiūtį ir karštas diskusijas kitose šalyse.

Smurto protrūkiai šalies sostinėje prasidėjo vakar artėjant Graikijos parlamento žūtbūtiniam balsavimui dėl drastiškų taupymo priemonių.

Antrąją visuotinio streiko dieną demonstrantai būriavosi prie parlamento, kuriame įstatymų leidėjai turėjo balsuoti dėl griežto taupymo priemonių plano. Jam buvo pritarta, o šaliai atsivėrė kelias gauti naują finansinę pagalbą iš tarptautinių kreditorių. Tačiau daugelis graikų abejoja, ar tai išgelbės šalį nuo nemokumo.

Nuo pat ryto policija prie „Hilton“ viešbučio užkirto kelią maždaug keliems šimtams aktyvistų, bandžiusių eiti į Konstitucijos aikštę, kurioje yra įsikūręs parlamentas, ir išvaikė juos ašarinėmis dujomis.

„Arba mes, arba jie, – kalbėjo  teisininkė Rena Nededaki naujienų agentūrai AFP. – Naujasis biudžeto projektas ir susitarimai su ES (Europos Sąjunga) bei Tarptautiniu valiutos fondu sužlugdys mūsų šalį, nulups paskutinį kailį dirbantiesiems, bedarbiams ir mūsų vaikams.“

Viena kaukėmis veidus užsidengusių protestuotojų grupė užpuolė apie 20 policininkų, saugojusių gatvelę prie parlamento. Pareigūnus jie apmėtė akmenimis, leido į juos petardas ir mėtė apsaugines sienutes, tačiau taip pat susidūrė su ašarinių dujų pliūpsniu.

„Tikiuosi, kad vyriausybė žlugs, – sakė vienas ekonomikos studentas, laukdamas dienos, po kurios Graikijoje turės vykti nauji rinkimai. – Jeigu ji nežlugs, tai jei reikės, gatvėse išbūsime dar vieną mėnesį.“

Dėl streiko antradienį elektros energija buvo tiekiama su ilgais pertrūkiais, sostinėje nevažinėjo visuomeninis transportas. Protestuotojai pagrasino susiremti su beveik 5 tūkst. policininkų, užtvėrusių teritoriją aplink parlamentą, kad galėtų jį uždaryti.

VIDEO: Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius