-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaizdo įraše užfiksuotas dramatiškas Šiaurės Korėjos kario pabėgimas į Pietų Korėją

Stebėjimo kamerų įrašuose užfiksuota, kaip uždarojo Šiaurės Korėjos režimo kariai šaudo į dezertyrą, kurį kulkos kliudė mažiausiai penkis kartus. Kariškis vis dėlto sugebėjo perbėgti per sieną, kur jį išgelbėjo Pietų Korėjos pareigūnai, rašo „The Guardian“.
Šiaurės Korėjos karys sugebėjo pabėgti į pietus
Šiaurės Korėjos karys sugebėjo pabėgti į pietus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įrašus trečiadienį paskelbė Jungtinių Tautų vadavietė Pietų Korėjoje. Įrašuose matyti, kaip karys automobiliu atlekia prie demarkacinės linijos prie Panmundžomo kaimo.

Iššokęs iš visureigio jis pradėjo bėgti, o Šiaurės Korėjos pasieniečiai – jį vytis ir šaudyti. Kameros užfiksavo, kaip vienas šiauriečių pasienietis net perbėga demarkacinę liniją ir atsiduria Pietų Korėjos teritorijoje. Tiesa, sudvejojęs jis grįžo į Šiaurės Korėjos pusę.

Sunkiai sužeistą karį perbėgėlį išgelbėjo trys Pietų Korėjos kariai, nutempę jį į saugią vietą. Karys buvo nuvežtas į ligoninę, pavojus jo gyvybei jau negresia.

VIDEO: Vaizdo įraše – iš Šiaurės Korėjos bėgantis karys

Kaip skelbia naujienų agentūra „Yonhap“, karys jau atgavo sąmonę ir paprašė įjungti jam televizorių. Perbėgėliui rodomi Pietų Korėjos gamybos filmai, o į palatą buvo atnešta Pietų Korėjos vėliava – regis, vyras dar netiki, kad sugebėjo kirsti sieną.

Sužeistą karį operavęs chirurgas Lee Cook-jongas patvirtino, kad jo gyvybei pavojus jau negresia, ir teigė su pacientu jau galėjęs netrumpai pabendrauti.

Lee Cook-jongas: „Jis man sakė, kad vienas pats apsisprendė bėgti iš Šiaurės. Jis teigė nutaręs rizikuoti, nes turi vilčių dėl Pietų Korėjos.“

„Jis man sakė, kad vienas pats apsisprendė bėgti iš Šiaurės. Jis teigė nutaręs rizikuoti, nes turi vilčių dėl Pietų Korėjos“, – pasakojo medikas.

Šiaurės Korėja apie incidentą jokių komentarų nepakeitė, tačiau vaizdinis pabėgimo įrodymas – skaudus smūgis režimui, tvirtinančiam, kad visi perbėgėliai iš tiesų pagrobiami ar apkvailinami.

Nuo 1953 metų, kuomet buvo pasirašyta Korėjos karo paliaubų sutartis, į Pietų Korėją pabėgo per 30 tūkst. šiauriečių.

Tiesa, per atidžiai saugomą demilitarizuotą zoną į pietus pabėgo nedaug žmonių – absoliuti dauguma sugebėjo patekti į Kiniją, o iš ten, per trečiąją šalį, į Pietų Korėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius