Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2018 08 26 /10:18

Vakarų Irane per smarkų žemės drebėjimą žuvo du žmonės, daugiau kaip 200 buvo sužeisti

Per smarkų 6 balų žemės drebėjimą, kuris ankstų sekmadienio rytą supurtė vakarinę Irano dalį netoli sienos su Iraku, žuvo du žmonės, o daugiau kaip 200 buvo sužeisti, pranešė vietos žiniasklaida, cituojanti pareigūnus.
Irako policininkai
Irako policininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žemės drebėjimas, kurio židinys buvo negiliai, įvyko už 26 kilometrų į pietvakarius nuo Kermanšaho provincijos Džavanrudo miesto, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS). Pernai netoliese taip pat įvyko smarkus žemės drebėjimas, per kurį žuvo šimtai žmonių.

Kermanšaho medicinos mokslų universiteto skubios pagalbos departamento vadovas Saebas Sharidari valstybinei naujienų agentūrai IRNA pareiškė, kad du žmonės žuvo, o 241 buvo sužeistas, šeši iš jų – sunkiai. Jis pridūrė, kad žuvo nėščia moteris ir 70-metis vyras, miręs nuo širdies smūgio.

Mohammadas Reza Amirianas, Raudonojo Pusmėnulio vadovas Kermanšaho provincijoje, pareiškė, jog pakartotinių smūgių buvo mažiausiai 21-as.

Jis pridūrė, jog dėl apgadintos infrastruktūros kaimuose gali būti problemų dėl geriamojo vandens prieinamumo, tačiau skirstyti maisto ir palapinių kol kas nereikia.

O Kermanšaho provincijos gubernatorius Houshangas Bazvandas naujienų agentūra „Tasnim“ pareiškė, jog laikinai nutrūko elektros energijos tiekimas į kelis kaimus.

Buvo įrengtas krizės valdymo centras, o ligoninės ir pagalbos organizacijos yra pasirengusios padėti nukentėjusiesiems.

Tačiau vietos krizės valdymo centro vadovas Reza Mahmoudianas naujienų agentūrai „Mehr“ pareiškė, jog „padėtis yra valdoma“ ir kaimyninių provincijų pagalbos kol kas neprašoma.

Pranešama, kad požeminiai smūgiai buvo jaučiami ir Irako teritorijoje.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti žmonės, vežami į ligonines, tačiau atrodo, kad infrastruktūra nebuvo smarkiai apgadinta.

Pernai lapkritį per smarkų 7,3 balo žemės drebėjimą žuvo 620 žmonių Kermanšaho provincijoje ir dar aštuoni žmonės Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje