Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 25 /20:56

Kanados policija po šaudynių Vankuveryje pranešė apie „kelias aukas“

Kanados policija pranešė, kad ankstų pirmadienio rytą per kelis šaudymo incidentus netoli Vankuverio nukentėjo keletas žmonių, o įtariamasis buvo sulaikytas.
Šaudynės Langlyje, Kanadoje
Šaudynės Langlyje, Kanadoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kanada Šaudynės

Gauta pranešimų, kad užpuolikas sąmoningai taikėsi į benamius žmones.

„Galime patvirtinti, kad yra kelios aukos ir kelios šaudymo vietos“, – apie smurto protrūkį vakarinės Britų Kolumbijos provincijos mieste Langlyje agentūrai AFP sakė Kanados karališkosios raitosios policijos (RCMP) atstovė spaudai seržantė Rebecca Parslow.

Pareigūnė nepatikslino, ar visos šaudynių aukos išgyveno ir kokia sužeistųjų būklė.

„Vienas žmogus buvo sulaikytas“, – pridūrė pareigūnė.

Kanados žiniasklaida anksčiau paskelbė, kad vyras taikėsi į miesto benamius.

Keletas Langlio gyventojų socialiniame tinkle „Twitter“ dalinosi žinutėmis, kurių sulaukė iš policijos maždaug 6 val. 15 min. vietos (16 val. 15 min. Lietuvos) laiku. Jose perspėjama, kad buvo šaudoma keliose vietose miesto centre, kur „nukentėjo praeivių“.

Policija uždarė pagrindinį kelią per miesto centrą. Vėliau pareigūnai išsiuntinėjo pranešimą į mobiliuosius telefonus, kad įtariamasis sulaikytas.

Iš pradžių policija teigė nežinanti, ar šaulys veikė vienas. Tačiau vėliau policijos pareigūnai pareiškė, jog, kaip manoma, šaudė tik sulaikytas įtariamasis.

Žmogžudysčių tyrimo grupė socialiniuose tinkluose patvirtino, kad jos tyrėjai išvyko į Langlį padėti policijai.

Langlis yra maždaug 48 km į pietryčius nuo Vankuverio.

Kanadoje masinių šaudynių pasitaiko rečiau nei Jungtinėse Amerikos Valstijose. Kruviniausios šaudynės Kanados istorijoje įvyko 2020 metais, kai policijos pareigūnu persirengęs vyras šaudė į žmones jų namuose ir kėlė gaisrus visoje Naujosios Škotijos provincijoje, kur nužudė 22 žmones.

Po to, kai 1989 metais Monrealio politechnikos kolegijoje „Ecole Polytechnique“ užpuolikas Marcas Lepine'as nužudė 14 moterų ir nusižudė, šalyje buvo pakeisti ginklų kontrolės įstatymai.

Dabar Kanadoje turėti neregistruotą pistoletą ar bet kokį kitą šaunamąjį ginklą yra nelegalu. Norint jį įsigyti reikia pabaigti mokymus, atlikti asmeninės rizikos vertinimą, pateikti dvi rekomendacijas, sutuoktinio duomenis ir duomenis apie teistumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius