Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 09 26 /12:04

Vakarų Krante užpuolikas nušovė tris izraeliečius

Vakarų Krante įtariamas palestinietis užpuolikas antradienį pradėjo šaudyti į izraeliečius netoli vienos žydų nausėdijos ir tris jų mirtinai sužeidė, o vėliau buvo nukautas saugumo pajėgų. „Teroristas, pasiekęs Har Adaro (nausėdijos) užpakalinius vartus, pradėjo šaudyti į ten budėjusias (saugumo) pajėgas. – nurodė policija. – Trys izraeliečiai žuvo, dar vienas buvo sužeistas, o užpuolikas buvo neutralizuotas.“
Izraelio saugumo pajėgos Vakarų Krante
Vakarų Krantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiek vėliau policija patvirtino, kad tas užpuolikas mirė nuo patirtų sužeidimų. Pasak pareigūnų, šis 37 metų vyras gyveno palestiniečių kaime Beit Surike, esančiame netoli Har Adaro. Pranešama, kad jis turėjo leidimą dirbti šioje nausėdijoje.

Prie Har Adaro nausėdijos vartų besiartinantis vyras sukėlė įtarimą saugumo pajėgoms, todėl pareigūnai jį sustabdė, informavo policija.

Tada palestinietis išsitraukė pistoletą ir ėmė šaudyti į pasienio posto pareigūnus ir civilius apsauginius, bet buvo greitai pašautas.

Sužeistas izraelietis buvo nugabentas į Hadasos ligoninę Jeruzalėje; jo būklė sunki, pranešė medikai.

Šis incidentas, įvykęs nausėdijoje, esančioje į šiaurės vakarus nuo Jeruzalės, netoli kelių palestiniečių kaimų, buvo naujausias per pastaruosius dvejus metus.

Neramumų banga nuo 2015-ųjų spalio jau pareikalavo mažiausiai 295 palestiniečių ar Izraelio arabų, 50 izraeliečių, dviejų amerikiečių, dviejų jordaniečių, Eritrėjos piliečio, sudaniečio ir brito gyvybių, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Dauguma žuvusių palestiniečių puldinėjo peiliais, šaunamaisiais ginklais ar partrenkdami žmones automobiliais, nurodo Izraelio pareigūnai. Kiti buvo nušauti per protestus ar susirėmimus, arba žuvo per Izraelio aviacijos smūgius Gazos Ruožui.

Pastaraisiais mėnesiais smurtas gerokai atslūgo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius