Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų politikai Rusijos valstybinėse įmonėse – apgalvota ir pavojinga Maskvos taktika

Buvęs Prancūzijos ministras pirmininkas Francois Fillonas, prisijungęs prie Rusijos naftos chemijos milžinės „Sibur“ valdybos, tapo dar vienu Vakarų politiku, įsitraukusiu į rusišką verslą. Politikos ekspertai komentaruose 15min teigė, kad taktiką verbuoti Europos ar JAV politikus Maskvai nėra naujiena. Tai padeda savo interesus skleisti ne tik rusiškam verslui, bet ir Kremliui. Pasitelkus tokius asmenis, rusams pavyksta net apeiti Vakarų sankcijas.
K.Kneissl, G.Schrioderis, F.Fillonas
K.Kneissl, G.Schrioderis, F.Fillonas / 15min koliažas

F.Fillonui darbas „Sibur“ kompanijoje nėra pirmas, susijęs su rusišku verslu. Anksčiau šiemet buvęs prancūzų premjeras buvo paskirtas rusų valstybinės naftos bendrovės „Zarubežneft“ valdybos nariu.

F.Fillonas, vadovavęs Prancūzijos vyriausybei 2007–2012 metais, kai šalies prezidentas buvo Nicolas Sarkozy, Rusijos valstybinės naftos ir dujų įmonės veikloje dalyvauja kaip konsultacinės įmonės „Apteras“ vadovas.

Ekspremjeras įkūrė „Apteras“ po savo nesėkmingo kandidatavimo į prezidento postą 2017 metais. Jo kampaniją sužlugdė skandalas dėl žmonos fiktyvaus įdarbinimo parlamento padėjėja.

Dėl šio epizodo teismas pernai birželį skyrė F.Fillonui penkerius metus kalėti, kurių treji skirti lygtinai.

Tačiau F.Fillonas toli gražu nėra pirmasis Vakarų politikas, įsitraukęs į Rusijos verslų veiklą.

Buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl, pagarsėjusi šokiu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu per savo vestuves 2018-aisiais, šių metų birželį buvo paskira naftos milžinės „Rosneft“ valdybos nare.

Tuo metu buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schröderis nuo 2017 metų dirba „Rosneft“ valdybos pirmininku ir uždirba 530 tūkst. eurų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius