Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankcijų ir ekonomikos krizės spaudžiamoje Rusijoje sparčiai auga nusikalstamumas

Per aštuonis šių metų mėnesius Rusijoje nusikalstamumo lygis šoko į neįtikėtinas aukštumas. Teisėsaugos atstovų teigimu, palyginus su 2014 m. užfiksuota 6,7 proc. daugiau nusikaltimų, rašo „The Moscow Times“.
Kaliniai Krasnojarske
Kaliniai Krasnojarske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iki rugsėjo mėnesio pradžios Rusijoje buvo registruota net 1,5 milijono nusikaltimų. Generalinio prokuroro pavaduotojas Vladimiras Malinovskis pripažino, kad tokie skaičiai verčia sunerimti.

Sociologų teigimu, tokią augančią nusikalstamumo bangą lėmė Kremliaus sugriežtinti įstatymai bei ekonominė krizė regionuose, verčianti skurstančius rusus prasimanyti pinigų nelegaliais būdais.

V.Malinovskis patvirtino, kad didelė dalis nusikaltimų buvo atlikti įtariamiesiems esant neblaiviems ar paveiktiems narkotinių medžiagų. Skelbiama, kad 2014 m. Rusijoje registruoti 2,1 mln. nusikaltimų, o šiemet šie skaičiai gali būti viršyti net ketvirtadaliu.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar liepos mėnesį pasirašė dekretą, kuriuo dešimtadaliu sumažino teisėsaugos sistemoje dirbančių asmenų skaičių bei apribojo lėšas. Šiuo metu Rusijos teisėsaugos sistemoje dirba apie vieną milijoną žmonių.

Šalį krečia ekonominė krizė, nulemta kritusių naftos kainų bei Vakarų valstybių sankcijų dėl karo Ukrainoje kurstymo ir separatistų rėmimo. 

Nepaisant to, kad Maskvoje ar Sankt Peterburge gyvenantys rusai vis dar menkai jaučia krizės spaudimą, regionuose kai kurie žmonės jau gyvena ant skurdo ribos, o jų galimybes užsidirbti menkina mažėjantys valstybės dėmesys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius