-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų signalas Rusijai: britų princas Edwardas ir galingiausių valstybių klubas G7 atšaukia vizitus į Sočį

Sekmadienį pasitarę telefonu Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ir JAV prezidentas Barackas Obama sako, kad Rusijai teks sumokėti „didelę kainą“ už veiksmus Kryme, praneša BBC. G7 šalys atšaukia galingiausių pasaulio valstybių lyderių suvažiavimą Rusijoje, o britų princas Edwardas pranešė nebevažiuojantis į parolimpines žaidynes Sočyje.
Princas Edwardas išeina iš klinikos
Princas Edwardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Premjero spaudos tarnyba pranešė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovas sekmadienį vakare telefonu apie padėtį Ukrainoje kalbėjosi su JAV prezidentu.

„Jie sutiko, kad Rusijos veiksmai visiškai nepriimtini. Reikia skubiai mažinti įtampą ir Rusijai užmegzti tiesioginį dialogą su Ukraina.

Jie sutiko, kad Rusija privalės sumokėti „didelę kainą“, jei nepakeis kurso Ukrainoje“, – skelbia D.Camerono atstovai.

Prieš tai galingiausių pasaulio valstybių klubas G7 – kuriam priklauso JAV, Didžioji Britanija, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija ir Japonija – paskelbė, kad atšaukia birželį planuotą konferenciją, turėjusią įvykti Rusijos mieste Sočyje. Šiam klubui priskiriama ir Rusija – tada jis tampa G8.

Galingiausių pasaulio valstybių klubas G7 – kuriam priklauso JAV, Didžioji Britanija, Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija ir Japonija – paskelbė, kad atšaukia birželį planuotą konferenciją, turėjusią įvykti Rusijos mieste Sočyje.

Bakingemo rūmai pranešė, kad kelionę į Sočio parolimpines žaidynes atšaukia princas Edwardas, jauniausias karalienės Elizabeth II sūnus.

„Vesekso erlas, Britų parolimpinės asociacijos globėjas, patartas vyriausybės, atšaukė planus kovo 11-14 dieną vykti planuoto vizito į Rusiją stebėti Sočio parolimpinių žaidynių“, – teigiama pranešime.

Sekmadienį į Kijevą atvyko Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Williamas Hague'as. Ši šalis teigia remianti naująją Ukrainos vyriausybę, sudarytą iš valdžios pasitraukus prezidentui Viktorui Janukovyčiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius