Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vakarų Virdžinijoje tiriami įtartini mirties atvejai veteranų ligoninėje

JAV teisėsauga tiria daugiau nei 10 pacientų įtartinas mirtis vienoje valstybinėje karo veteranų ligoninėje Vakarų Virdžinijoje, po atliktų skrodimų paaiškėjus, kad mažiausiai du žmonės mirė nuo neaiškiomis aplinkybėmis suleistų insulino injekcijų.
Teksaso policija
JAV policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Virdžinija

JAV veteranų reikalų departamento generalinis inspektorius Michaelas Missalas pranešė, kad jo biuras bendradarbiauja su federalinėmis tarnybomis „tiriant įtariamus nusikaltimus, dėl kurių galimai mirė pacientų Louiso A.Johnsono veteranų reikalų medicinos centre Vakarų Virdžinijos Klarksberge“.

„Ligoninėje buvę žmonės, panašu, tapo nusikaltimo aukomis“, – televizijai „Fox News“ sakė veteranų reikalų sekretorius Robertas Wilkie. Jis pridūrė besitikintis, kad tyrimas bus atliktas operatyviai.

Pasak Vakarų Virdžinijai atstovaujančio JAV senatoriaus demokrato Joe Manchino jo biuras sužinojo apie šį tyrimą pernai liepą, gydytojams pranešus, kad aštuonių pacientų kraujyje be akivaizdžių medicininių priežasčių buvo pastebėtas neįprastai žemas cukraus kiekis.

Anot J.Manchino, tyrimo centre atsidūrė vienas įtariamasis, nebebendraujantis su ligoninės pacientais.

Atlikus skrodimus mažiausiai dviems vyresniems nei 80 metų pacientams, mirusiems pernai balandį, paaiškėjo, kad jiems buvo suleista nereikalingų insulino injekcijų. Pasak vietos žiniasklaidos, šie mirties atvejai buvo pripažinti žmogžudystėmis.

Insulinu gydomas diabetas, tačiau šia liga nesergantiems žmonėms jis yra pavojingas, nes mažina cukraus kiekį kraujyje. Be to, netinkamai suleidžiant šią medžiagą, pacientą gali ištikti koma ar net mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje