Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdžia įsakė falsifikuoti prezidento rinkimų rezultatus, kad Vladimiras Putinas laimėtų su 70 proc. balsų

Samaros rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė Irina Kolpakova papasakojo apie naują rinkimų falsifikavimo technologiją, kuri turi užtikrinti Rusijos premjerui Vladimirui Putinui ne tik pergalę, bet ir 70 proc. balsų. Už tai, kad prasižiojo, I.Kolpakova jau prarado rinkimų komisijos pirmininkės vietą. Gazeta.ru rašo, kad Samaros rinkimų komisija Nr. 655 buvo verčiama falsifikuoti ir Valstybės Dūmos rinkimų rezultatus.
Vladimirui Putinui skirtas Rusijos opozicijos plakatas
Vladimirui Putinui skirtas Rusijos opozicijos plakatas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dabar jau buvusios rinkimų komisijos pirmininkės I.Kolpakovos pokalbio su Rinkimų lygos koordinatoriumi vaizdo įrašas paskelbtas „YouTube“.  Anot I.Kolpakovos, gruodžio  4-ąją po balsų skaičiavimo paaiškėjo, kad Komunistų partija didžiule balsų persvara šioje apylinkėje aplenkė  Vladimiro Putino „Vieningąją Rusiją“. Тada jai paskambino iš rajono administracijos ir paprašė ją atvykti ir „performinti protokolus“.

I.Kolpakova tai daryti atsisakė, paaiškinusi, kad falsifikavimas – kriminalinis nusikaltimas, be to, protokolo kopiją jau turi komunistų stebėtojai. Tada rajono administracija pareikalavo stebėtojų telefonų numerių.

I.Kolpakova tvirtino, kad ją ir jos komandą išmetė iš darbo dėl atsisakymo falsifikuoti rinkimų rezultatus.

„Būsimuosiuose rinkimuose, – tęsė I.Kolpakova. – Komisijų pirmininkams duotas nurodymas garantuoti V.Putinui pergalę pirmajame ture su 70 proc. ir daugiau balsų, o susirinkimai, kuriuose buvo duoti tokie nurodymai, vyko sausį.“

I.Kolpakova tvirtino, kad ją ir jos komandą išmetė iš darbo dėl atsisakymo falsifikuoti rinkimų rezultatus. I.Kolpakova kreipėsi pagalbos ne tik į Rinkėjų lygą, bet ir į patį V.Putiną: „Aš į V.Putiną žiūriu su didele simpatija, tačiau pastaruoju metu ši simpatija mažėja, jo patarėjai dirba labai nešvariai ir bukai, ir aš labai norėčiau, kad jis išgirstų tai, ką aš dabar sakau.“.

Buvusi rinkimų komisijos pirmininkė taip pat pažymėjo, jog kamerų įrengimas balsavimo apylinkėse nepadės išvengti falsifikavimo, nes paprasčiausiai po to valdžia perrašo rinkimų rezultatų protokolus ir tiek.

Prieš kelias dienas mokytoja iš Sankt Peterburgo Tatjana Ivanova, taip pat dirbusi rinkimų komisijoje, papasakojo apie panašų spaudimo atvejį, kai ji buvo pašalinta iš komisijos už tai, kad nesutiko falsifikuoti Dūmos rinkimų rezultatų. T.Ivanovos apylinkėje „Vieningoji Rusija“ prakišo rinkimus, surinkusi vos 22 proc. balsų. O rinkimus laimėjo „Teisingoji Rusija“.

Kaip pasakojo T.Ivanova, ją, kaip komisijos pirmininkę, iškvietė į Vasiljevo salos socialinį centrą ir paprašė už 70 tūkst. rublių  „padėti „Vieningajai Rusijai“. Ji taip pat gavo sąrašą rinkėjų, kurie tą dieną nebuvo balsavę, todėl komisija turėjo suklastoti jų parašus ir padaryti taip, kad šie žmonės būtų balsavę už V.Putino partiją. Kaip rašo gazeta.ru, T.Ivanova atsisakė daryti nusikaltimą, už ką ir buvo atleista iš komisijos pirmininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius