Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdžia išvaikė palapinių miestelį Kijeve

Kijevo komunalinės tarnybos, saugomos milicijos anksti rytą penktadienį pašalino iš pagrindinės Ukrainos aikštės verslininkų, protestuojančių prieš naujo Mokesčių kodekso priėmimą, palapines, pranešė milicija.
Ukrainos milicija išvaikė protestuotojus iš Nepriklausomybės aikštės Kijeve.
Ukrainos milicija išvaikė protestuotojus iš Nepriklausomybės aikštės Kijeve. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmosios palapinės pasirodė Nepriklausomybės aikštėje prieš maždaug dvi savaites per didžiausią užmojį įgavusius verslininkų, nepatenkintų mokesčių didėjimu ir mokesčių institucijų įgaliojimų išplėtimu, protestus, kai juose dalyvavo keliasdešimt tūkstančių smulkių verslininkų visoje Ukrainoje.

„Šiandien rytą po teismo sprendimo komunalinės tarnybos pašalino palapines iš aikštės. Tvarkos saugojimą užtikrino 250 milicininkų. Trys žmonės buvo sulaikyti ir, išsiaiškinus jų tapatybes, netrukus paleisti“, – sakė Kijevo milicijos sekretorius spaudai Volodymyras Polyščukas.

Mitinguotojai sako, kad buvo sulaikyti nuo dviejų iki 10 žmonių. Pasak mačiusiųjų išvaikant palapinių miestelį, jame buvo keliasdešimt žmonių.

Milicininkai su neperšaunamomis liemenėmis ir su šalmais apsupo aikštės centrą, kur buvo kelios didelės armijos palapinės ir apie dešimt mažų, po to komunalinių tarnybų darbuotojai su oranžinėmis liemenėmis greičiau nei per pusę valandos pašalino jas iš aikštės.

Ukrainos parlamentas ketvirtadienį priėmė naują Mokesčių kodeksą su prezidento pataisomis po to, kai mitinguotojų spaudžiamas Viktoras Janukovyčius atmetė pirmąjį dokumento variantą.

V.Janukovyčius padarė nuolaidų verslininkams, pasiūlęs kol kas palikti mažajam verslui senąją paprastesnę schemą, įvestą prezidento įsaku dar 1998 metais. Naujos redakcijos dokumente nėra nuostatų, smarkiai išplečiančių mokesčių administracijos įgaliojimus.

Mokesčių kodekso priėmimas taip pat svarbus Ukrainos valdžiai, kuri pažadėjo pagrindiniam šalies kreditoriui – Tarptautiniam valiutos fondui, kad parengs 2011 metų biudžetą, remdamasi nauja mokesčių tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius