-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valymas Kremliuje – Vladimiras Putinas slapta atleido 18 generolų

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas žengė neįprasta žingsnį. Kremliuje buvo pasirašytas įsakas atleisti net 18 Rusijos armijos, Vidaus reikalų ministerijos ir Federalinio tardymo komiteto generolų ir jiems prilygstančių pareigūnų, rašo naujienų by24.org. Šį V.Putino sprendimą Kremliaus atstovai nutylėjo.
Vladimiras Rušaila ir Vladimiras Putinas
Vladimiras Rušaila ir Vladimiras Putinas / kremlin.ru nuotr.

Vieninteliai tokio Rusijos prezidento žingsnio įrodymai šiuo metu yra oficialioje Kremliaus internetinėje svetainėje esantys dekretai „Dėl kadrų kaitos Tardymo komitete“ ir „Kadrų kaita federaliniuose valstybės organuose“.

Nėra aišku, dėl kokių priežasčių buvo atleisti konkretūs pareigūnai. V.Putinas nusprendė pašalinti pirmajam Čečėnijos karui vadovavusį ir vidaus reikalų ministru Boriso Jelcino epochoje dirbusį generolą pulkininką Vladimirą Rušailą. Pastaruoju metu jis buvo atsakingas už kovą su terorizmu Šiaurės Kaukaze.

Svarbu pažymėti, kad apie šį V.Putino sprendimą Kremliaus atstovai diplomatiškai nutylėjo. 

Dar vienas atleistasis yra generolas majoras Vasilijus Fedorukas, pastaruoju metu  taip pat vadovavęs antiteroristinėms operacijoms šiaurės Kaukaze.

V.Putinas atleido ir kovai su ekstremizmo plėtra šalyje vadovavusį Vladimirą Didenką. Be to, buvo pašalintas ir iš gimtojo V.Putino miesto Sankt Peterburgo kilęs, Federalinės tarnybos, skirtos kovai su narkotikais, vadovas Jurijus Lazarevas.

Rusijos tardymo komitete pakeista net vienuolika kadrų. Tarp jų – generolas majoras Andrejus Stryžakovas. Jis vadovavo Pietų federalinei apygardai, kurios centras yra Rostovas prie Dono. Būtent čia įsikūręs pagrindinis Rusijos karinių pajėgų, rengiančių diversijas Rytų Ukrainoje, štabas.

Be to, ketvirtadienį, be didžiulio masto svarbių pareigūnų atleidimo, taip pat buvo pranešta, kad vakare į Rusijos gyventojus kreipsis V.Putinas. Vis dėlto, vėliau šis kreipimasis buvo atšauktas, o dar po to V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad jokia kalba iš viso nebuvo planuota.

Iki šiol nėra aišku, kokios priežastys lėmė kadrų kaitą Kremliuje.

Iki šiol nėra aišku, kokios priežastys lėmė kadrų kaitą Kremliuje ir ką V.Putinas norėjo pranešti savo nepasakytoje kalboje Rusijos gyventojams.

Kai kurie ekspertai spėja, kad generolų atleidimai Maskvoje gali būti susiję su ketvirtadienį Ukrainos saugumo tarnybos vadovo Valentino Nalivaičenkos paskelbta informacija, kad teroristai siekė numušti ne Malaizijos oro linijų, o Rusijos oro linijų „Aeroflot“ lėktuvą tam, kad Maskva turėtų dingstį įsiveržti į Ukrainos teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius